Artificial Intelligence Questions & Answers – Inductive logic programming

«
»

This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Inductive logic programming”.

1. Which combines inductive methods with the power of first-order representations?
a) Inductive programming
b) Logic programming
c) Inductive logic programming
d) Lisp programming
View Answer

Answer: c
Explanation: Inductive logic programming(ILP) combines inductive methods with the power of first-order representations.
advertisement

2. How many reasons are available for the popularity of ILP?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: c
Explanation: The three reasons available for the popularity of ILP are general knowledge, Complete algorithm and hypotheses.

3. Which cannot be represented by a set of attributes?
a) Program
b) Three-dimensional configuration of a protein molecule
c) Agents
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Because the configuration inherently refers to relationships between objects.
Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

4. Which is an appropriate language for describing the relationships?
a) First-order logic
b) Propositional logic
c) ILP
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

5. Which produces hypotheses that are easy to read for humans?
a) ILP
b) Artificial intelligence
c) Propositional logic
d) First-order logic
View Answer

Answer: a
Explanation: Because ILP can participate in the scientific cycle of experimentation, So that it can produce flexible structure.
Take Artificial Intelligence Practice Tests - Chapterwise!
Start the Test Now: Chapter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
advertisement

6. What need to be satisfied in inductive logic programming?
a) Constraint
b) Entailment constraint
c) Both Constraint & Entailment constraint
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: The objective of an ILP is to come up with a set of sentences for the hypothesis such that the entailment constraint is satisfied.

7. How many literals are available in top-down inductive learning methods?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: c
Explanation: The three literals are available in top-down inductive learning methods are predicates, equality and inequality and arithmetic literals.
advertisement

8. Which inverts a complete resolution strategy?
a) Inverse resolution
b) Resolution
c) Trilogy
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Because it is a complete algorithm for learning first-order theories.

9. Which method can’t be used for expressing relational knowledge?
a) Literal system
b) Variable-based system
c) Attribute-based system
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: ILP methods can learn relational knowledge that is not expressible in attribute-based system.
advertisement

10. Which approach is used for refining a very general rule through ILP?
a) Top-down approach
b) Bottom-up approach
c) Both Top-down & Bottom-up approach
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.