Artificial Intelligence Questions and Answers – Expert Systems

«
»

This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Expert Systems”.

1. In LISP, the function returns t if <integer> is even and nil otherwise ___________
a) (evenp <integer>)
b) (even <integer>)
c) (numeven <integer>)
d) (numnevenp <integer>)
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

2. Which of the following is an advantage of using an expert system development tool?
a) imposed structure
b) knowledge engineering assistance
c) rapid prototyping
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

3. An AI system developed by Daniel Bobrow to read and solve algebra word problems.
a) SHRDLU
b) SIMD
c) BACON
d) STUDENT
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!
advertisement
advertisement

4. The “Turing Machine” showed that you could use a/an _____ system to program any algorithmic task.
a) binary
b) electro-chemical
c) recursive
d) semantic
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

5. MCC is investigating the improvement of the relationship between people and computers through a technology called ___________
a) computer-aided design
b) human factors
c) parallel processing
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

6. The first widely-used commercial form of Artificial Intelligence (Al) is being used in many popular products like microwave ovens, automobiles and plug in circuit boards for desktop PCs. It allows machines to handle vague information with a deftness that mimics human intuition. What is the name of this Artificial Intelligence?
a) Boolean logic
b) Human logic
c) Fuzzy logic
d) Functional logic
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

7. In his landmark book Cybernetics, Norbert Wiener suggested a way of modeling scientific phenomena using not energy, but ___________
a) mathematics
b) intelligence
c) information
d) history
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

8. Input segments of AI programming contain(s)?
a) sound
b) smell
c) touch
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

9. Which of the following applications include in the Strategic Computing Program?
a) battle management
b) autonomous systems
c) pilot’s associate
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

10. In LISP, the function evaluates <object> and assigns this value to the unevaluated <sconst>.
a) (constant <sconst> <object>)
b) (defconstant <sconst> <object>)
c) (eva <sconst> <object>)
d) (eva <object> <sconst>)
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.