Artificial Intelligence Questions and Answers – History – 2

«
»

This set of Artificial Intelligence Questions and Answers for Experienced people focuses on “History of AI – 2”.

1. A series of Artificial Intelligence systems, developed by Pat Langley to explore the role of heuristics in scientific discovery is ________
a) RAMD
b) BACON
c) MIT
d) DU
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

2. A.M. turing developed a technique for determining whether a computer could or could not demonstrate the artificial Intelligence, Presently, this technique is called __________
a) Turing Test
b) Algorithm
c) Boolean Algebra
d) Logarithm
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

3. A Personal Consultant knowledge base contain information in the form of __________
a) parameters
b) contexts
c) production rules
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement
advertisement

4. Which approach to speech recognition avoids the problem caused by the variation in speech patterns among different speakers?
a) Continuous speech recognition
b) Isolated word recognition
c) Connected word recognition
d) Speaker-dependent recognition
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

5. Which of the following, is a component of an expert system?
a) inference engine
b) knowledge base
c) user interface
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

6. A computer vision technique that relies on image templates is __________
a) edge detection
b) binocular vision
c) model-based vision
d) robot vision
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

7. DARPA, the agency that has funded a great deal of American Artificial Intelligence research, is part of the Department of __________
a) Defense
b) Energy
c) Education
d) Justice
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

8. Which of these schools was not among the early leaders in Artificial Intelligence research?
a) Dartmouth University
b) Harvard University
c) Massachusetts Institute of Technology
d) Stanford University
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

9. A certain Professor at the Stanford University coined the word ‘artificial intelligence’ in 1956 at a conference held at Dartmouth college. Can you name the Professor?
a) David Levy
b) John McCarthy
c) Joseph Weizenbaum
d) Hans Berliner
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

10. In LISP, the function (copy-list <list>)
a) returns a new list that is equal to <list> by copying the top-level element of <list>
b) returns the length of <list>
c) returns t if <list> is empty
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

11. Who is the “father” of artificial intelligence?
a) Fisher Ada
b) John McCarthy
c) Allen Newell
d) Alan Turning
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

12. In 1985, the famous chess player David Levy beat a world champion chess program in four straight games by using orthodox moves that confused the program. What was the name of the chess program?
a) Kaissa
b) CRAY BLITZ
c) Golf
d) DIGDUG
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

13. The explanation facility of an expert system may be used to __________
a) construct a diagnostic model
b) expedite the debugging process
c) explain the system’s reasoning process
d) expedite the debugging process & explain the system’s reasoning process
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

14. A process that is repeated, evaluated, and refined is called __________
a) diagnostic
b) descriptive
c) interpretive
d) iterative
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

15. Visual clues that are helpful in computer vision include __________
a) color and motion
b) depth and texture
c) height and weight
d) color and motion, depth and texture
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

To practice all areas of Artificial Intelligence for Experienced people, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Artificial Intelligence.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.