Artificial Intelligence Questions & Answers – Agents

«
»

This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Agents”.

1. Which instruments are used for perceiving and acting upon the environment?
a) Sensors and Actuators
b) Sensors
c) Perceiver
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: An agent is anything that can be viewed as perceiving and acting upon the environment through the sensors and actuators.
advertisement

2. What is meant by agent’s percept sequence?
a) Used to perceive the environment
b) Complete history of actuator
c) Complete history of perceived things
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: An agent’s percept sequence is the complete history of everything that the agent has ever perceived.

3. How many types of agents are there in artificial intelligence?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: d
Explanation: The four types of agents are Simple reflex, Model based, Goal based and Utility based agents.
Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!
advertisement
advertisement

4. What is the rule of simple reflex agent?
a) Simple-action rule
b) Condition-action rule
c) Simple & Condition-action rule
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Simple reflex agent is based on the present condition and so it is condition action rule.

5. What are the composition for agents in artificial intelligence?
a) Program
b) Architecture
c) Both Program & Architecture
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: An agent program will implement function mapping percepts to actions.
advertisement

6. In which agent does the problem generator is present?
a) Learning agent
b) Observing agent
c) Reflex agent
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Problem generator will give the suggestion to improve the output for learning agent.

7. Which is used to improve the agents performance?
a) Perceiving
b) Learning
c) Observing
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: An agent can improve its performance by storing its previous actions.
advertisement

8. Which agent deals with happy and unhappy states?
a) Simple reflex agent
b) Model based agent
c) Learning agent
d) Utility based agent
View Answer

Answer: d
Explanation: A utility function maps a state onto a real number which describes the associated degree of happiness.

9. Which action sequences are used to achieve the agent’s goal?
a) Search
b) Plan
c) Retrieve
d) Both Search & Plan
View Answer

Answer: d
Explanation: When the environment becomes more tricky means, the agent needs plan and search action sequence to achieve the goal.
advertisement

10. Which element in the agent are used for selecting external actions?
a) Perceive
b) Performance
c) Learning
d) Actuator
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.