Artificial Intelligence Questions and Answers – Rule Based System – 2

«
»

This set of AI Questions and Answers for Entrance exams focuses on “Rule Based System – 2”.

1. Autonomous Question/Answering systems are ________________
a) Expert Systems
b) Rule Based Expert Systems
c) Decision Tree Based Systems
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

advertisement

2. Which of the following are the applications of Expert systems?
a) Disease Diagnosis
b) Planning and Scheduling
c) Decision making
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

3. _________ is/are the well known Expert System/s for medical diagnosis systems.
a) MYSIN
b) CADUCEUS
c) DENDRAL
d) SMH.PAL
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

4. What are the main components of the expert systems?
a) Inference Engine
b) Knowledge Base
c) Inference Engine & Knowledge Base
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Look at the general architecture of rule based expert systems.

5. There are primarily two modes for an inference engine: forward chaining and backward chaining.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
Take Artificial Intelligence Practice Tests - Chapterwise!
Start the Test Now: Chapter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
advertisement

6. PXDES is medical expert system, for diagnosis of lung disease.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

7. CaDet is used for early cancer detection.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

8. MYSIN attempts to recommend appropriate therapies for patients with bacterial infections.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

9. GERMWATCHER is used to control infections caused by bacteria.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

10. ARGEX is an agricultural expert system that gives correct advice to farmers.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.