Artificial Intelligence Questions and Answers – LISP Programming – 2

«
»

This set of Artificial Intelligence test focuses on “LISP Programming – 2”.

1. In LISP, the following function (minusp (-20 4 8 8 1)) returns?
a) T
b) F
c) NIL
d) -20
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

2. In LISP, which of the following function assigns the value 10 to the symbol a?
a) (setq a 10)
b) (a = b) where b = 10
c) (a = 10) (d) (setq 10 a)
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

3. In LISP, the atom that stands for “False” is ___________
a) t
b) nil
c) y
d) time
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

4. The expert system developed at MIT to solve mathematical problems is known as ___________
a) RAND
b) ISIS
c) MACSYMA
d) MOLGEN
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

5. Which approach to speech recognition avoids the problem caused by the differences in the way words are pronounced according to context?
a) continuous speech recognition
b) connected word recognition
c) isolated word recognition
d) speaker-dependent recognition
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
Take Artificial Intelligence Mock Tests - Chapterwise!
Start the Test Now: Chapter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
advertisement

6. A KES knowledge base contains information in the form of ___________
a) associations
b) actions
c) free text
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

7. In AI programming, a list may contain ___________
a) cells
b) fields
c) pointers
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

8. In LISP, the function (minusp (-20 4 8 8 1)) returns?
a) T
b) F
c) NIL
d) -20
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

9. Special programs that assist programmers are called ____________
a) heuristic processors
b) symbolic programmers
c) intelligent programming tools
d) program recognizers
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

10. If the English Philosopher Thomas Hobbes could be called ‘grandfather’ of artificial intelligence, then who could be called its father?
a) A.M. Turning
b) John McCarthy
c) Allen Newell
d) Herbert Simon
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

To practice all areas of Artificial Intelligence for tests, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Artificial Intelligence.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.