Artificial Intelligence Questions and Answers – Statistics AI

«
»

This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Statistics AI”.

1. In 1985, the famous chess player David Levy beat a world champion chess program in four straight games by using orthodox moves that confused the program. What was the name of the chess program?
a) Kaissa
b) CRAY BLITZ
c) Golf
d) DIGDUG
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

2. The explanation facility of an expert system may be used to ____________
a) construct a diagnostic model
b) expedite the debugging process
c) explain the system’s reasoning process
d) explain the system’s reasoning process & expedite the debugging process
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

3. Visual clues that are helpful in computer vision include __________
a) color and motion
b) depth and texture
c) height and weight
d) color and motion, depth and texture
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement
advertisement

4. In which of the following areas may ICAI programs prove to be useful?
a) educational institutions
b) corporations
c) department of Defense
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

5. A network with named nodes and labeled arcs that can be used to represent certain natural language grammars to facilitate parsing.
a) Tree Network
b) Star Network
c) Transition Network
d) Complete Network
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

6. Computers normally solve problem by breaking them down into a series of yes-or-no decisions represented by 1s and 0s. What is the name of the logic that allows computers to assign numerical values that fail somewhere between 0 and 1?
a) Human logic
b) Fuzzy logic
c) Boolean logic
d) Operational logic
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

7. The company that grew out of research at the MIT AI lab is ____________
a) AI corp
b) LMI
c) Symbolics
d) Both LMI & Symbolics
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

8. Which technique is being investigated as an approach to automatic programming?
a) generative CAI
b) specification by example
c) non-hierarchical planning
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

9. The primary method that people use to sense their environment is ____________
a) reading
b) writing
c) speaking
d) seeing
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

10. The Newell and Simon program that proved theorems of Principal Mathematical was ____________
a) Elementary Perceiver
b) General Problem Solver
c) Logic Theorist
d) Boolean Algebra
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

11. The cray X-MP, IBM 3090 and connection machine can be characterized as ____________
a) SISD
b) SIMD
c) MISD
d) MIMD
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter