Artificial Intelligence Questions & Answers – Partial Order Planning – 1

«
»

This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Partial Order Planning – 1”.

1. Which of the following search belongs to totally ordered plan search?
a) Forward state-space search
b) Hill-climbing search
c) Depth-first search
d) Breadth-first search
View Answer

Answer: a
Explanation: Forward and backward state-space search are particular forms of totally ordered plan search.
advertisement

2. Which cannot be taken as advantage for totally ordered plan search?
a) Composition
b) State search
c) Problem decomposition
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: As the search explore only linear sequences of actions, So they cannot take advantage of problem decomposition.

3. What is the advantage of totally ordered plan in constructing the plan?
a) Reliability
b) Flexibility
c) Easy to use
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Totally ordered plan has the advantage of flexibility in the order in which it constructs the plan.
advertisement
advertisement

4. Which strategy is used for delaying a choice during search?
a) First commitment
b) Least commitment
c) Both First & Least commitment
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: The general strategy of delaying a choice during search is called the least commitment strategy.

5. Which algorithm places two actions into a plan without specifying which should come first?
a) Full-order planner
b) Total-order planner
c) Semi-order planner
d) Partial-order planner
View Answer

Answer: d
Explanation: Any planning algorithm that can place two actions into a plan without specifying which should come first is called partial-order planner.
advertisement

6. How many possible plans are available in partial-order solution?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 6
View Answer

Answer: d
Explanation: The partial-order solution corresponds to six possible total-order plans.

7. What is the other name of each and every total-order plans?
a) Polarization
b) Linearization
c) Solarization
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Each and every total order plan is also called as linearization of the partial-order plan.
advertisement

8. What are present in the empty plan?
a) Start
b) Finish
c) Modest
d) Both Start & Finish
View Answer

Answer: d
Explanation: The ’empty’ plan contains just the start and finish actions.

9. What are not present in start actions?
a) Preconditions
b) Effect
c) Finish
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Start has no precondition and has as its effects all the literals in the initial state of the planning problem.
advertisement

10. What are not present in finish actions?
a) Preconditions
b) Effect
c) Finish
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Finish has no effects and has as its preconditions the goal literals of the planning algorithm.

11. Which can be adapted for planning algorithms?
a) Most-constrained variable
b) Most-constrained literal
c) Constrained
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: The most-constrained variable heuristic from CSPs can be adapted for planning algorithm and seems to work well.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter