Artificial Intelligence Questions & Answers – Semantic Interpretation

«
»

This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Semantic Interpretation”.

1. What is the extraction of the meaning of utterance?
a) Syntactic
b) Semantic
c) Pragmatic
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Semantic analysis is used to extract the meaning from the group of sentences.
advertisement

2. What is the process of associating a FOL expression with a phrase?
a) Interpretation
b) Augmented reality
c) Semantic interpretation
d) Augmented interpretation
View Answer

Answer: c
Explanation: Semantic interpretation is the process of associating a FOL expression with a phrase.

3. What is meant by compositional semantics?
a) Determining the meaning
b) Logical connectives
c) Semantics
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Compositional semantics is the process of determining the meaning of P*Q from P, Q and *.
Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!
advertisement
advertisement

4. What is used to augment a grammar for arithmetic expression with semantics?
a) Notation
b) DCG notation
c) Constituent
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: DCG notation is used to augment a grammar for arithmetic expression with semantics and it is used to build a parse tree.

5. What can’t be done in the semantic interpretation?
a) Logical term
b) Complete logical sentence
c) Both Logical term & Complete logical sentence
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Some kind of sentence in the semantic interpretation can’t be logical term nor a complete logical sentence.
advertisement

6. How many verb tenses are there in the English language?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: c
Explanation: There are three types of tenses available in english language are past, present and future.

7. Which is used to mediate between syntax and semantics?
a) Form
b) Intermediate form
c) Grammer
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

8. What is meant by quasi-logical form?
a) Sits between syntactic and logical form
b) Logical connectives
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: It can be translated into a regular first-order logical sentence, So that it Sits between syntactic and logical form.

9. How many types of quantification are available in artificial intelligence?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: b
Explanation: There are two types of quantification available. They are universal and existential.
advertisement

10. What kind of interpretation is done by adding context-dependant information?
a) Semantic
b) Syntactic
c) Pragmatic
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.