Artificial Intelligence Questions & Answers – Probability Notation

«
»

This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Probability Notation”.

1. How many issues are available in describing degree of belief?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: b
Explanation: The main issues for degree of belief are nature of the sentences and the dependance of degree of the belief.
advertisement

2. What is used for probability theory sentences?
a) Conditional logic
b) Logic
c) Extension of propositional logic
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: The version of probability theory we present uses an extension of propositional logic for its sentences.

3. Where does the dependance of experience is reflected in prior probability sentences?
a) Syntactic distinction
b) Semantic distinction
c) Both Syntactic & Semantic distinction
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: The dependance on experience is reflected in the syntactic distinction between prior probability statements.
advertisement
advertisement

4. Where does the degree of belief is applied?
a) Propositions
b) Literals
c) Variables
d) Statements
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

5. How many formal languages are used for stating propositions?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: b
Explanation: The two formal languages used for stating propositions are propositional logic and first-order logic.
advertisement

6. What is the basic element of a language?
a) Literal
b) Variable
c) Random variable
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: The basic element for a language is the random variable, which can be thought as a part of world and its status is initially unknown.

7. How many types of random variables are available?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: c
Explanation: The three types of random variables are boolean, discrete and continuous.
advertisement

8. Which is the complete specification of the state of the world?
a) Atomic event
b) Complex event
c) Simple event
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: An atomic event is the complete specification of the state of the world about which the event is uncertain.

9. Which variable cannot be written in entire distribution as a table?
a) Discrete
b) Continuous
c) Both Discrete & Continuous
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: For continuous variables, it is not possible to write out the entire distribution as a table.
advertisement

10. What is meant by probability density function?
a) Probability distributions
b) Continuous variable
c) Discrete variable
d) Probability distributions for Continuous variables
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter