Artificial Intelligence Questions and Answers – Robotics – 2

«
»

This set of Artificial Intelligence (AI) MCQs focuses on “Robotics – 2”.

1. Which of the following terms refers to the use of compressed gasses to drive (power) the robot device?
a) pneumatic
b) hydraulic
c) piezoelectric
d) photosensitive
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

2. With regard to the physics of power systems used operate robots, which statement or statements are most correct?
a) hydraulics involves the compression of liquids
b) hydraulics involves the compression of air
c) pneumatics involve the compression of air
d) chemical batteries produce AC power
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

3. The original LISP machines produced by both LMI and Symbolics were based on research performed at __________
a) CMU
b) MIT
c) Stanford University
d) RAMD
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement
advertisement

4. Which of the following statements concerning the implementation of robotic systems is correct?
a) implementation of robots CAN save existing jobs
b) implementation of robots CAN create new jobs
c) robotics could prevent a business from closing
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

5. Which of the following IS NOT one of the advantages associated with a robotics implementation program?
a) Low costs for hardware and software
b) Robots work continuously around the clock
c) Quality of manufactured goods can be improved
d) Reduced company cost for worker fringe benefits
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
Participate in Artificial Intelligence Certification Contest of the Month Now!
advertisement

6. Which of the following “laws” is Asimov’s first and most important law of robotics?
a) robot actions must never result in damage to the robot
b) robots must never take actions harmful to humans
c) robots must follow the directions given by humans
d) robots must make business a greater profit
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

7. In LISP, the function returns t if <object> is a CONS cell and nil otherwise __________
a) (cons <object>)
b) (consp <object>)
c) (eq <object>)
d) (cous = <object>)
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

8. In a rule-based system, procedural domain knowledge is in the form of __________
a) production rules
b) rule interpreters
c) meta-rules
d) control rules
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

9. If a robot can alter its own trajectory in response to external conditions, it is considered to be __________
a) intelligent
b) mobile
c) open loop
d) non-servo
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

10. One of the leading American robotics centers is the Robotics Institute located at?
a) CMU
b) MIT
c) RAND
d) SRI
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.