Artificial Intelligence Questions and Answers – Semantic Net – 2

«
»

This set of Artificial Intelligence (AI) Question Bank focuses on “Semantic Net – 2”.

1. Which of the following is an extension of the semantic network?
a) Expert Systems
b) Rule Based Expert Systems
c) Decision Tree Based networks
d) Partitioned Networks
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

advertisement

2. Basic idea of an partitioned nets is to break network into spaces which consist of groups of nodes and arcs and regard each space as a node.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

3. Semantic Network represents _____________
a) Syntactic relation between concepts
b) Semantic relations between concepts
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement
advertisement

4. A semantic network is used when one has knowledge that is best understood as a set of concepts that are related to one another.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

5. What are the limitations of the semantic networks?
a) Intractability
b) Lack in expressing some of the properties
c) Incomplete
d) Has memory constraints
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
Participate in Artificial Intelligence Certification Contest of the Month Now!
advertisement

6. What among the following is/are the best example of semantic networks?
a) Wordnet
b) Human Food Chain
c) MYSIN
d) Autonomous car driver
View Answer

Answer: a
Explanation: Wordnet is a lexical database of English.

7. Semantic Network is also known as Frame networks.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

8. What is Synonymy relation?
a) A is part of B
b) A denotes same as B
c) A is a kind of B
d) A is superordinate of B
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

9. What is Antonymy relation?
a) A is part of B
b) B has A as a part of itself
c) A denotes opposite of B
d) A is superordinate of B
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

10. Most semantic networks are not cognitive based.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.