Artificial Intelligence Questions and Answers – History – 3

«
»

This set of AI Interview Questions and Answers for freshers focuses on “History of AI – 3”.

1. The conference that launched the AI revolution in 1956 was held at?
a) Dartmouth
b) Harvard
c) New York
d) Stanford
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

2. Texas Instruments Incorporated produces a low-cost LISP machine called __________
a) The Computer-Based Consultant
b) The Explorer
c) Smalltalk
d) The Personal Consultant
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

3. When a top-level function is entered, the LISP processor do(es)?
a) It reads the function entered
b) It evaluates the function and the function’s operands
c) It prints the results returned by the function
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement
advertisement

4. One method of programming a computer to exhibit human intelligence is called modeling or __________
a) simulation
b) cognitization
c) duplication
d) psychic amelioration
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

5. Graphic interfaces were first used in a Xerox product called __________
a) InterLISP
b) Ethernet
c) Smalltalk
d) ZetaLISP
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

6. The Al researcher who co-authored both the Handbook of Artificial Intelligence and The Fifth Generation is __________
a) Bruce Lee
b) Randy Davis
c) Ed Feigenbaum
d) Mark Fox
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

7. Which of the following is being investigated as a means of automating the creation of a knowledge base?
a) automatic knowledge acquisition
b) simpler tools
c) discovery of new concepts
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

8. The CAI (Computer-Assisted Instruction) technique based on programmed instruction is __________
a) frame-based CAI
b) generative CAI
c) problem-solving CAI
d) intelligent CAI
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

9. A robot’s “arm” is also known as its __________
a) end effector
b) actuator
c) manipulator
d) servomechanism
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

10. KEE is a product of __________
a) Teknowledge
b) IntelliCorpn
c) Texas Instruments
d) Tech knowledge
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

11. In LISP, the function X (x). (2x+l) would be rendered as __________
a) (lambda (x) (+(*2 x)l))
b) (lambda (x) (+1 (* 2x)
c) (+ lambda (x) 1 (*2x))
d) (* lambda(x) (+2×1)
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

12. A natural language generation program must decide __________
a) what to say
b) when to say something
c) why it is being used
d) both what to say & when to say something
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

13. The hardware features of LISP machines generally include __________
a) large memory and a high-speed processor
b) letter-quality printers and 8-inch disk drives
c) a mouse and a specialized keyboard
d) large memory and a high-speed processor & a mouse and a specialized keyboard
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

14. In which of the following areas may ICAI programs prove to be useful?
a) educational institutions
b) corporations
c) department of Defense
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

15. A network with named nodes and labeled arcs that can be used to represent certain natural language grammars to facilitate parsing.
a) Tree Network
b) Star Network
c) Transition Network
d) Complete Network
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter