Artificial Intelligence Questions and Answers – Facts – 3

«
»

This set of Artificial Intelligence Interview Questions and Answers focuses on “Facts – 3”.

1. Nils Nilsson headed a team at SRI that created a mobile robot named _____________
a) Robotics
b) Dedalus
c) Shakey
d) Vax
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

2. An Artificial Intelligence technique that allows computers to understand associations and relationships between objects and events is called _____________
a) heuristic processing
b) cognitive science
c) relative symbolism
d) pattern matching
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

3. The new organization established to implement the Fifth Generation Project is called _____________
a) ICOT (Institute for New Generation Computer Technology)
b) MITI (Ministry of International Trade and Industry)
c) MCC (Microelectronics and Computer Technology Corporation)
d) SCP (Strategic Computing Program)
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!
advertisement
advertisement

4. What is the field that investigates the mechanics of human intelligence?
a) history
b) cognitive science
c) psychology
d) sociology
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

5. What is the name of the computer program that simulates the thought processes of human beings?
a) Human logic
b) Expert reason
c) Expert system
d) Personal information
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

6. What is the name of the computer program that contains the distilled knowledge of an expert?
a) Database management system
b) Management information System
c) Expert system
d) Artificial intelligence
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

7. Claude Shannon described the operation of electronic switching circuits with a system of mathematical logic called _____________
a) LISP
b) XLISP
c) Neural networking
d) Boolean algebra
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

8. A computer program that contains expertise in a particular domain is called?
a) intelligent planner
b) automatic processor
c) expert system
d) operational symbolizer
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

9. What is the term used for describing the judgmental or commonsense part of problem solving?
a) Heuristic
b) Critical
c) Value based
d) Analytical
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

10. What was originally called the “imitation game” by its creator?
a) The Turing Test
b) LISP
c) The Logic Theorist
d) Cybernetics
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

11. Decision support programs are designed to help managers make _____________
a) budget projections
b) visual presentations
c) business decisions
d) vacation schedules
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

12. Programming a robot by physically moving it through the trajectory you want it to follow is called _____________
a) contact sensing control
b) continuous-path control
c) robot vision control
d) pick-and-place control
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

To practice all areas of Artificial Intelligence for Interviews, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Artificial Intelligence.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.