Artificial Intelligence Questions and Answers – LISP Programming – 1

«
»

This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “LISP Programming – 1”.

1. DEC advertises that it helped to create “the world’s first expert system routinely used in an industrial environment,” called XCON or __________
a) PDP-11
b) Rl
c) VAX
d) MAGNOM
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

2. Prior to the invention of time-sharing, the prevalent method of computer access was ____________
a) batch processing
b) telecommunication
c) remote access
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

3. Seymour Papert of the MIT AI lab created a programming environment for children called ___________
a) BASIC
b) LOGO
c) MYCIN
d) FORTRAN
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement
advertisement

4. Which of the following is a project of the Strategic Computing Program?
a) Defense Advanced Research Projects Agency
b) National Science Foundation
c) Jet Propulsion Laboratory
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

5. The original LISP machines produced by both LMI and Symbolics were based on research performed at?
a) CMU
b) MIT
c) Stanford University
d) RAMD
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

6. In LISP, the addition 3 + 2 is entered as _______________
a) 3 + 2
b) 3 add 2
c) 3 + 2 =
d) (+ 3 2)
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

7. What is Weak AI?
a) the embodiment of human intellectual capabilities within a computer
b) a set of computer programs that produce output that would be considered to reflect intelligence if it were generated by humans
c) the study of mental faculties using mental models implemented on a computer
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

8. In LISP, the function returns t if is a CONS cell and nil otherwise ________
a) (cons )
b) (consp )
c) (eq )
d) (cous =)
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

9. In a rule-based system, what is the form of procedural domain knowledge?
a) production rules
b) rule interpreters
c) meta-rules
d) control rules
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

10. If a robot can alter its own trajectory in response to external conditions, it is considered to be ____________
a) intelligent
b) mobile
c) open loop
d) non-servo
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

11. In LISP, what is the function assigns the symbol x to y?
a) (setq y x)
b) (set y = ‘x’)
c) (setq y = ‘x’)
d) (setq y ‘x’)
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

12. One of the leading American robotics centers is the Robotics Institute located at?
a) CMU
b) MIT
c) RAND
d) SRI
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter