Artificial Intelligence Questions and Answers – Decision Trees

«
»

This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Decision Trees”.

1. A _________ is a decision support tool that uses a tree-like graph or model of decisions and their possible consequences, including chance event outcomes, resource costs, and utility.
a) Decision tree
b) Graphs
c) Trees
d) Neural Networks
View Answer

Answer: a
Explanation: Refer the definition of Decision tree.
advertisement

2. Decision Tree is a display of an algorithm.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

3. What is Decision Tree?
a) Flow-Chart
b) Structure in which internal node represents test on an attribute, each branch represents outcome of test and each leaf node represents class label
c) Flow-Chart & Structure in which internal node represents test on an attribute, each branch represents outcome of test and each leaf node represents class label
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Refer the definition of Decision tree.
advertisement
advertisement

4. Decision Trees can be used for Classification Tasks.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

5. Choose from the following that are Decision Tree nodes?
a) Decision Nodes
b) End Nodes
c) Chance Nodes
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

6. Decision Nodes are represented by ____________
a) Disks
b) Squares
c) Circles
d) Triangles
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

7. Chance Nodes are represented by __________
a) Disks
b) Squares
c) Circles
d) Triangles
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

8. End Nodes are represented by __________
a) Disks
b) Squares
c) Circles
d) Triangles
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

9. Which of the following are the advantage/s of Decision Trees?
a) Possible Scenarios can be added
b) Use a white box model, If given result is provided by a model
c) Worst, best and expected values can be determined for different scenarios
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter