Artificial Intelligence Questions and Answers – Facts – 1

«
»

This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Facts – 1”.

1. When talking to a speech recognition program, the program divides each second of your speech into 100 separate __________
a) Codes
b) Phonemes
c) Samples
d) Words
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

2. Which term is used for describing the judgmental or commonsense part of problem solving?
a) Heuristic
b) Critical
c) Value based
d) Analytical
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

3. Which stage of the manufacturing process has been described as “the mapping of function onto form”?
a) Design
b) Distribution
c) Project management
d) Field service
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

4. Which kind of planning consists of successive representations of different levels of a plan?
a) hierarchical planning
b) non-hierarchical planning
c) project planning
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

5. What was originally called the “imitation game” by its creator?
a) The Turing Test
b) LISP
c) The Logic Theorist
d) Cybernetics
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
Take Artificial Intelligence Mock Tests - Chapterwise!
Start the Test Now: Chapter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
advertisement

6. Decision support programs are designed to help managers make __________
a) budget projections
b) visual presentations
c) business decisions
d) vacation schedules
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

7. PROLOG is an AI programming language, which solves problems with a form of symbolic logic known as predicate calculus. It was developed in 1972 at the University of Marseilles by a team of specialists. Can you name the person who headed this team?
a) Alain Colmerauer
b) Niklaus Wirth
c) Seymour Papert
d) John McCarthy
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

8. Programming a robot by physically moving it through the trajectory you want it to follow be called __________
a) contact sensing control
b) continuous-path control
c) robot vision control
d) pick-and-place control
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

9. To invoke the LISP system, you must enter __________
a) AI
b) LISP
c) CL (Common Lisp)
d) Both LISP and CL
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

10. In LISP, what is the function (list-length <list>)?
a) returns a new list that is equal to &lt:list> by copying the top-level element of <list>
b) returns the length of <list>
c) returns t if <list> is empty
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

11. ART (Automatic Reasoning Tool) is designed to be used on __________
a) LISP machines
b) Personal computers
c) Microcomputers
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

12. Which particular generation of computers is associated with artificial intelligence?
a) Second
b) Fourth
c) Fifth
d) Third
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

13. Shaping teaching techniques to fit the learning patterns of individual students is the goal of __________
a) decision support
b) automatic programming
c) intelligent computer-assisted instruction
d) expert systems
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

14. Which of the following function returns t If the object is a symbol m LISP?
a) (* <object>)
b) (symbolp <object>)
c) (nonnumeric <object>)
d) (constantp <object>)
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

15. The symbols used in describing the syntax of a programming language are __________
a) 0
b) {}
c) “”
d) <>
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.