Artificial Intelligence Questions and Answers – Robotics – 1

«
»

This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Robotics – 1”.

1. What is the name for information sent from robot sensors to robot controllers?
a) temperature
b) pressure
c) feedback
d) signal
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

2. Which of the following terms refers to the rotational motion of a robot arm?
a) swivel
b) axle
c) retrograde
d) roll
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

3. What is the name for space inside which a robot unit operates?
a) environment
b) spatial base
c) work envelope
d) exclusion zone
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement
advertisement

4. Which of the following terms IS NOT one of the five basic parts of a robot?
a) peripheral tools
b) end effectors
c) controller
d) drive
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

5. Decision support programs are designed to help managers make __________
a) budget projections
b) visual presentations
c) business decisions
d) vacation schedules
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

6. PROLOG is an AI programming language which solves problems with a form of symbolic logic known as predicate calculus. It was developed in 1972 at the University of Marseilles by a team of specialists. Can you name the person who headed this team?
a) Alain Colmerauer
b) Niklaus Wirth
c) Seymour Papert
d) John McCarthy
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

7. The number of moveable joints in the base, the arm, and the end effectors of the robot determines_________
a) degrees of freedom
b) payload capacity
c) operational limits
d) flexibility
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

8. Which of the following places would be LEAST likely to include operational robots?
a) warehouse
b) factory
c) hospitals
d) private homes
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

9. For a robot unit to be considered a functional industrial robot, typically, how many degrees of freedom would the robot have?
a) three
b) four
c) six
d) eight
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

10. Which of the basic parts of a robot unit would include the computer circuitry that could be programmed to determine what the robot would do?
a) sensor
b) controller
c) arm
d) end effector
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter