Artificial Intelligence Questions and Answers – Miscellaneous

«

This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Miscellaneous”.

1. Which of the following contains output segments of AI programming?
a) Printed language and synthesized
b) Manipulation of physical object
c) Locomotion
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

2. In LISP, the square root of X is referenced as _____________
a) sqrt(x)
b) (sqrt x)
c) x/2
d) x/3
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

3. How can you evaluate 1.25 + sqrt (144) in LISP?
a) 1.25+sqrt (1.44)
b) (1.25+sqrt (1.44))
c) (+1.25 sqrt (1.44)
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

4. When a top-level function is entered, the LISP processor does?
a) It reads the function entered
b) It prints the result returned by the function
c) Large memory and high-speed processor
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

5. Which kind of planning consists of successive representations of different levels of a plan?
a) Hierarchical planning
b) Non-hierarchical planning
c) Project planning
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

Take Artificial Intelligence Mock Tests - Chapterwise!
Start the Test Now: Chapter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
advertisement

6. The component of an ICAI (Intelligent Computer Assisted Instruction) presenting information to the student is the?
a) Student model
b) Problem solving expertise
c) Tutoring module
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

7. In which of the following situations might a blind search be acceptable?
a) Real life situation
b) Complex game
c) Small search space
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

8. The hardware feature of LISP machines generally includes _____________
a) Large memory and high-speed processor
b) Letter quality printers and eight-inch disk drives
c) A mouse and specialized keyboard
d) A mouse and specialized keyboard, Letter quality printers and eight-inch disk drives
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

advertisement

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.