Artificial Intelligence Questions and Answers – Facts – 2

«
»

This set of Artificial Intelligence Questions and Answers for Freshers focuses on “Facts – 2”.

1. Ambiguity may be caused by ______________
a) syntactic ambiguity
b) multiple word meanings
c) unclear antecedents
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

2. Which company offers the LISP machine considered “the most powerful symbolic processor available”?
a) LMI
b) Symbolics
c) Xerox
d) Texas Instruments
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

3. What of the following is considered a pivotal event in the history of Artificial Intelligence?
a) 1949, Donald O, The organization of Behavior
b) 1950, Computing Machinery and Intelligence
c) 1956, Dartmouth University Conference Organized by John McCarthy
d) 1961, Computer and Computer Sense
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement
advertisement

4. What are the two subfields of Natural language processing?
a) symbolic and numeric
b) time and motion
c) algorithmic and heuristic
d) understanding and generation
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

5. High-resolution, bit-mapped displays are useful for displaying _____________
a) clearer characters
b) graphics
c) more characters
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

6. A bidirectional feedback loop links computer modeling with _____________
a) artificial science
b) heuristic processing
c) human intelligence
d) cognitive science
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

7. Which of the following have people traditionally done better than computers?
a) recognizing relative importance
b) finding similarities
c) resolving ambiguity
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

8. In LISP, the function evaluates both and is _____________
a) set
b) setq
c) add
d) eva
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

9. Which type of actuator generates a good deal of power but tends to be messy?
a) electric
b) hydraulic
c) pneumatic
d) both hydraulic & pneumatic
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

10. Research scientists all over the world are taking steps towards building computers with circuits patterned after the complex interconnections existing among the human brain’s nerve cells. What name is given to such type of computers?
a) Intelligent computers
b) Supercomputers
c) Neural network computers
d) Smart computers
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

11. The integrated circuit was invented by Jack Kilby of _____________
a) MIT
b) Texas Instruments
c) Xerox
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

12. People overcome natural language problems by _____________
a) grouping attributes into frames
b) understanding ideas in context
c) identifying with familiar situations
d) both understanding ideas in context & identifying with familiar situations
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

13. The Cedar, BBN Butterfly, Cosmic Cube and Hypercube machine can be characterized as _____________
a) SISD
b) MIMD
c) SIMD
d) MISD
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

14. A series of AI systems, developed by Pat Langley to explore the role of heuristics in scientific discovery is ________
a) RAMD
b) BACON
c) MIT
d) DU
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

To practice all areas of Artificial Intelligence for Freshers, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Artificial Intelligence.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter