Artificial Intelligence Questions and Answers – Learning – 2

«
»

This set of Artificial Intelligence (AI) online quiz focuses on “Learning – 2”.

1. Factors which affect the performance of learner system does not include?
a) Representation scheme used
b) Training scenario
c) Type of feedback
d) Good data structures
View Answer

Answer: d
Explanation: Factors which affect the performance of learner system does not include good data structures.
advertisement

2. Which of the following does not include different learning methods?
a) Memorization
b) Analogy
c) Deduction
d) Introduction
View Answer

Answer: d
Explanation: Different learning methods include memorization, analogy and deduction.

3. Which of the following is the model used for learning?
a) Decision trees
b) Neural networks
c) Propositional and FOL rules
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Decision trees, Neural networks, Propositional rules and FOL rules all are the models of learning.
advertisement
advertisement

4. Automated vehicle is an example of ______
a) Supervised learning
b) Unsupervised learning
c) Active learning
d) Reinforcement learning
View Answer

Answer: a
Explanation: In automatic vehicle set of vision inputs and corresponding actions are available to learner hence it’s an example of supervised learning.

5. Which of the following is an example of active learning?
a) News Recommender system
b) Dust cleaning machine
c) Automated vehicle
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: In active learning, not only the teacher is available but the learner can ask suitable perception-action pair examples to improve performance.
advertisement

6. In which of the following learning the teacher returns reward and punishment to learner?
a) Active learning
b) Reinforcement learning
c) Supervised learning
d) Unsupervised learning
View Answer

Answer: b
Explanation: Reinforcement learning is the type of learning in which teacher returns reward or punishment to learner.

7. Decision trees are appropriate for the problems where ___________
a) Attributes are both numeric and nominal
b) Target function takes on a discrete number of values.
c) Data may have errors
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Decision trees can be used in all the conditions stated.
advertisement

8. Which of the following is not an application of learning?
a) Data mining
b) WWW
c) Speech recognition
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: All mentioned options are applications of learning.

9. Which of the following is the component of learning system?
a) Goal
b) Model
c) Learning rules
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Goal, model, learning rules and experience are the components of learning system.
advertisement

10. Which of the following is also called as exploratory learning?
a) Supervised learning
b) Active learning
c) Unsupervised learning
d) Reinforcement learning
View Answer

Answer: c
Explanation: In unsupervised learning, no teacher is available hence it is also called unsupervised learning.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

To practice all areas of Artificial Intelligence for online Quizzes, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Artificial Intelligence.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.