Artificial Intelligence Questions & Answers – Agent Architecture

«
»

This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Agent Architecture”.

1. Which depends on the percepts and actions available to the agent?
a) Agent
b) Sensor
c) Design problem
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: The design problem depends on the percepts and actions available to the agent, the goals that the agent’s behavior should satisfy.
advertisement

2. Which were built in such a way that humans had to supply the inputs and interpret the outputs?
a) Agents
b) AI system
c) Sensor
d) Actuators
View Answer

Answer: b
Explanation: AI systems were built in such a way that humans had to supply the inputs and interpret the outputs.

3. Which technology uses miniaturized accelerometers and gyroscopes?
a) Sensors
b) Actuators
c) MEMS
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Micro ElectroMechanical System uses miniaturized accelerometers and gyroscopes and is used to produce actuators.
Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

4. What is used for tracking uncertain events?
a) Filtering algorithm
b) Sensors
c) Actuators
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Filtering algorithm is used for tracking uncertain events because in this the real perception is involved.

5. What is not represented by using propositional logic?
a) Objects
b) Relations
c) Both Objects & Relations
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Objects and relations are not represented by using propositional logic explicitly.
advertisement

6. Which functions are used as preferences over state history?
a) Award
b) Reward
c) Explicit
d) Implicit
View Answer

Answer: b
Explanation: Reward functions may be that preferences over states are really compared from preferences over state histories.

7. Which kind of agent architecture should an agent an use?
a) Relaxed
b) Logic
c) Relational
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Because an agent may experience any kind of situation, So that an agent should use all kinds of architecture.
advertisement

8. Specify the agent architecture name that is used to capture all kinds of actions.
a) Complex
b) Relational
c) Hybrid
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: A complete agent must be able to do anything by using hybrid architecture.

9. Which agent enables the deliberation about the computational entities and actions?
a) Hybrid
b) Reflective
c) Relational
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Because it enables the agent to capture within itself.
advertisement

10. What can operate over the joint state space?
a) Decision-making algorithm
b) Learning algorithm
c) Complex algorithm
d) Both Decision-making & Learning algorithm
View Answer

Answer: d
Explanation: Decision-making and learning algorithms can operate over the joint state space and thereby serve to implement and used to improve the computational activities.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.