Artificial Intelligence Questions & Answers – Learning – 1

«
»

This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Learning – 1”.

1. What will take place as the agent observes its interactions with the world?
a) Learning
b) Hearing
c) Perceiving
d) Speech
View Answer

Answer: a
Explanation: Learning will take place as the agent observes its interactions with the world and its own decision making process.
advertisement

2. Which modifies the performance element so that it makes better decision?
a) Performance element
b) Changing element
c) Learning element
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: A learning element modifies the performance element so that it can make better decision.

3. How many things are concerned in the design of a learning element?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: c
Explanation: The three main issues are affected in design of a learning element are components, feedback and representation.
advertisement
advertisement

4. What is used in determining the nature of the learning problem?
a) Environment
b) Feedback
c) Problem
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: The type of feedback is used in determining the nature of the learning problem that the agent faces.

5. How many types are available in machine learning?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: c
Explanation: The three types of machine learning are supervised, unsupervised and reinforcement.
advertisement

6. Which is used for utility functions in game playing algorithm?
a) Linear polynomial
b) Weighted polynomial
c) Polynomial
d) Linear weighted polynomial
View Answer

Answer: d
Explanation: Linear weighted polynomial is used for learning element in the game playing programs.

7. Which is used to choose among multiple consistent hypotheses?
a) Razor
b) Ockham razor
c) Learning element
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Ockham razor prefers the simplest hypothesis consistent with the data intuitively.
advertisement

8. What will happen if the hypothesis space contains the true function?
a) Realizable
b) Unrealizable
c) Both Realizable & Unrealizable
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: A learning problem is realizable if the hypothesis space contains the true function.

9. What takes input as an object described by a set of attributes?
a) Tree
b) Graph
c) Decision graph
d) Decision tree
View Answer

Answer: d
Explanation: Decision tree takes input as an object described by a set of attributes and returns a decision.
advertisement

10. How the decision tree reaches its decision?
a) Single test
b) Two test
c) Sequence of test
d) No test
View Answer

Answer: c
Explanation: A decision tree reaches its decision by performing a sequence of tests.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter