Separation Processes Questions and Answers – Desublimation

«
»

This set of Separation Processes Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Desublimation”.

1. If the amount of sublimate per tube is m=2kg
Time to reach the maximum thickness of N is t=5h
The size of heat exchanger is S=100kg/h
Calculate the number of tubes required.
a) 100
b) 200
c) 250
d) 300
View Answer

Answer: c
Explanation: The number of tubes required N= S*t/m, hence N=250.
advertisement

2. If the amount of sublimate per tube is m=0.4kg
Time to reach the maximum thickness of N is t=5h
The size of heat exchanger is S=100kg/h
Calculate the number of tubes required.
a) 100
b) 200
c) 250
d) 300
View Answer

Answer: b
Explanation: The number of tubes required N= S*t/m, hence N=200.

3. If the amount of sublimate per tube is m=1.2kg
Time to reach the maximum thickness of N is t=5h
The size of heat exchanger is S=100kg/h
Calculate the number of tubes required.
a) 100
b) 200
c) 250
d) 300
View Answer

Answer: d
Explanation: The number of tubes required N= S*t/m, hence N=300.

4. If the amount of sublimate per tube is m=5kg
Time to reach the maximum thickness of N is t=5h
The size of heat exchanger is S=100kg/h
Calculate the number of tubes required.
a) 100
b) 200
c) 250
d) 300
View Answer

Answer: a
Explanation: The number of tubes required N= S*t/m, hence N=100.

5. If the amount of sublimate per tube is m=2kg
Time to reach the maximum thickness of N is t=5h
The size of heat exchanger is S=200kg/h
Calculate the number of tubes required.
a) 190
b) 560
c) 500
d) 300
View Answer

Answer: c
Explanation: The number of tubes required N= S*t/m, hence N=500.
advertisement

6. If the amount of sublimate per tube is m=2kg
Time to reach the maximum thickness of N is t=3h
The size of heat exchanger is S=100kg/h
Calculate the number of tubes required.
a) 100
b) 150
c) 250
d) 300
View Answer

Answer: b
Explanation: The number of tubes required N= S*t/m, hence N=150.

7. If the amount of sublimate per tube is m=4kg
Time to reach the maximum thickness of N is t=8h
The size of heat exchanger is S=100kg/h
Calculate the number of tubes required.
a) 100
b) 200
c) 250
d) 300
View Answer

Answer: b
Explanation: The number of tubes required N= S*t/m, hence N=200.

8. If the amount of sublimate per tube is m=2kg
Time to reach the maximum thickness of N is t=5h
The size of heat exchanger is S=50kg/h
Calculate the number of tubes required.
a) 100
b) 150
c) 250
d) 350
View Answer

Answer: b
Explanation: The number of tubes required N= S*t/m, hence N=150.

9. If the amount of sublimate per tube is m=2kg
Time to reach the maximum thickness of N is t=5h
The size of heat exchanger is S=200kg/h
Calculate the number of tubes required.
a) 100
b) 900
c) 750
d) 500
View Answer

Answer: d
Explanation: The number of tubes required N= S*t/m, hence N=500.
advertisement

10. If the amount of sublimate per tube is m=2kg
Time to reach the maximum thickness of N is t=2h
The size of heat exchanger is S=100kg/h
Calculate the number of tubes required.
a) 100
b) 200
c) 250
d) 300
View Answer

Answer: a
Explanation: The number of tubes required N= S*t/m, hence N=100.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Separation Processes.

To practice all areas of Separation Processes, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn