Separation Processes Questions and Answers – Dryer Models

«
»

This set of Separation Processes Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Dryer Models”.

1. For a direct heat dryer,
Dry bulb temperature Tgi=250F
Wet bulb temperature is Tv=117F
What is the value of outlet temperature if NT is 2?
a) 100
b) 120
c) 135
d) 145
View Answer

Answer: c
Explanation: Since NT=ln(Tgi-Tv/Tgo-Tv), hence Tgo=135F.
advertisement

2. For a direct heat dryer,
Dry bulb temperature Tgi=250F
Wet bulb temperature is Tv=150F
What is the value of outlet temperature if NT is 2.3?
a) 100
b) 120
c) 135
d) 150
View Answer

Answer: d
Explanation: Since NT=ln(Tgi-Tv/Tgo-Tv), hence Tgo=150F.

3. For a direct heat dryer,
Dry bulb temperature Tgi=250F
Wet bulb temperature is Tv=100F
What is the value of outlet temperature if NT is 1.61?
a) 100
b) 120
c) 130
d) 145
View Answer

Answer: c
Explanation: Since NT=ln(Tgi-Tv/Tgo-Tv), hence Tgo=130F.

4. For a direct heat dryer,
Dry bulb temperature Tgi=250F
Wet bulb temperature is Tv=100F
What is the value of outlet temperature if NT is 1.32?
a) 100
b) 120
c) 133
d) 145
View Answer

Answer: c
Explanation: Since NT=ln(Tgi-Tv/Tgo-Tv), hence Tgo=133F.

5. For a direct heat dryer,
Dry bulb temperature Tgi=250F
Wet bulb temperature is Tv=120F
What is the value of outlet temperature if NT is 2.56?
a) 100
b) 130
c) 135
d) 145
View Answer

Answer: b
Explanation: Since NT=ln(Tgi-Tv/Tgo-Tv), hence Tgo=130F.
advertisement

6. For a direct heat dryer,
Dry bulb temperature Tgi=250F
Wet bulb temperature is Tv=117F
What is the value of outlet temperature if NT is 0.77?
a) 180
b) 190
c) 165
d) 145
View Answer

Answer: a
Explanation: Since NT=ln(Tgi-Tv/Tgo-Tv), hence Tgo=180F.

7. For a direct heat dryer,
Dry bulb temperature Tgi=250F
Wet bulb temperature is Tv=140F
What is the value of outlet temperature if NT is 2.39?
a) 100
b) 120
c) 135
d) 150
View Answer

Answer: d
Explanation: Since NT=ln(Tgi-Tv/Tgo-Tv), hence Tgo=150F.

8. For a direct heat dryer,
Dry bulb temperature Tgi=250F
Wet bulb temperature is Tv=117F
What is the value of outlet temperature if NT is 3.09?
a) 100
b) 120
c) 135
d) 145
View Answer

Answer: d
Explanation: Since NT=ln(Tgi-Tv/Tgo-Tv), hence Tgo=145F.

9. For a direct heat dryer,
Dry bulb temperature Tgi=250F
Wet bulb temperature is Tv=117F
What is the value of outlet temperature if NT is 1.14?
a) 175
b) 180
c) 189
d) 187
View Answer

Answer: a
Explanation: Since NT=ln(Tgi-Tv/Tgo-Tv), hence Tgo=175F.
advertisement

10. For a direct heat dryer,
Dry bulb temperature Tgi=250F
Wet bulb temperature is Tv=117F
What is the value of outlet temperature if NT is 1.92?
a) 156
b) 158
c) 166
d) 189
View Answer

Answer: a
Explanation: Since NT=ln(Tgi-Tv/Tgo-Tv), hence Tgo=156F.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Separation Processes.

To practice all areas of Separation Processes, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn