Separation Processes Questions and Answers – Equilibrium-Moisture Content of Solids

«
»

This set of Separation Processes online quiz focuses on “Equilibrium-Moisture Content of Solids”.

1. Calculate the initial weight of moisture if one kg block of borax laundry soap with initial moisture content of 20.2% is dried and brought to 20%.
a) 0.168
b) 0.234
c) 0.200
d) 0.300
View Answer

Answer: a
Explanation: W=100X/100+X and hence W= 0.168(1)=0.168kg.
advertisement

2. Calculate the initial weight of moisture if one kg block of borax laundry soap with initial moisture content of 15 % is dried and brought to 14.8%.
a) 0.168
b) 0.130
c) 0.200
d) 0.300
View Answer

Answer: b
Explanation: W=100X/100+X and hence W= 0.130(1)=0.130kg.

3. Calculate the initial weight of moisture if one kg block of borax laundry soap with initial moisture content of 20.2% is dried and brought to 20%.
a) 0.168
b) 0.234
c) 0.156
d) 0.115
View Answer

Answer: d
Explanation: W=100X/100+X and hence W= 0.115(1)=0.15kg.

4. Calculate the initial weight of moisture if one kg block of borax laundry soap with initial moisture content of 18% is dried and brought to 17.8%.
a) 0.168
b) 0.146
c) 0.152
d) 0.234
View Answer

Answer: c
Explanation: W=100X/100+X and hence W= 0.152(1)=0.152kg.

5. Calculate the initial weight of moisture if one kg block of borax laundry soap with initial moisture content of 25% is dried and brought to 24.8%.
a) 0.16
b) 0.27
c) 0.200
d) 0.300
View Answer

Answer: c
Explanation: W=100X/100+X and hence W= 0.2(1)=0.2kg.
advertisement

6. Calculate the initial weight of moisture if one kg block of borax laundry soap with initial moisture content of 20.2% is dried and brought to 20%.
a) 0.168
b) 0.234
c) 0.200
d) 0.237
View Answer

Answer: d
Explanation: W=100X/100+X and hence W= 0.237(1)=0.237kg.

7. Calculate the initial weight of moisture if one kg block of borax laundry soap with initial moisture content of 27% is dried and brought to 26.5%.
a) 0.324
b) 0.234
c) 0.225
d) 0.212
View Answer

Answer: d
Explanation: W=100X/100+X and hence W= 0.212(1)=0.212kg.

8. Calculate the initial weight of moisture if one kg block of borax laundry soap with initial moisture content of 20.2% is dried and brought to 20%.
a) 0.168
b) 0.259
c) 0.254
d) 0.257
View Answer

Answer: b
Explanation: W=100X/100+X and hence W= 0.259(1)=0.259kg.

9. Calculate the initial weight of moisture if one kg block of borax laundry soap with initial moisture content of 30% is dried and brought to 28%.
a) 0.168
b) 0.289
c) 0.276
d) 0.248
View Answer

Answer: d
Explanation: W=100X/100+X and hence W= 0.248(1)=0.248kg.
advertisement

10. Calculate the initial weight of moisture if one kg block of borax laundry soap with initial moisture content of 24% is dried and brought to 20%.
a) 0.194
b) 0.236
c) 0.876
d) 0.239
View Answer

Answer: a
Explanation: W=100X/100+X and hence W= 0.194(1)=0.194kg.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Separation Processes.

To practice all areas of Separation Processes for online Quizzes, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn