Separation Processes Questions and Answers – Psychrometry-2

«
»

This set of Separation Processes Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Psychrometry-2”.

1. If the absolute humidity is 0.03
The mass of moisture free air is 50g
The mass of moisture is 25g
What is the molal humidity?
a) 0.03
b) 0.06
c) 0.04
d) 0.1
View Answer

Answer: b
Explanation: Combining the formula of absolute humidity H= Mpa/Mb(p-pa) and molal humidity Hm=pa/p=pa, Hm= H*Ma/Mb=0.06.
advertisement

2. If the absolute humidity is 0.02
The mass of moisture free air is 50g
The mass of moisture is 25g
What is the molal humidity?
a) 0.03
b) 0.06
c) 0.04
d) 0.1
View Answer

Answer: c
Explanation: Combining the formula of absolute humidity H= Mpa/Mb(p-pa) and molal humidity Hm=pa/p=pa, Hm= H*Ma/Mb=0.04.

3. If the absolute humidity is 0.02
The mass of moisture free air is 50g
The mass of moisture is 10g
What is the molal humidity?
a) 0.03
b) 0.06
c) 0.04
d) 0.1
View Answer

Answer: d
Explanation: Combining the formula of absolute humidity H= Mpa/Mb(p-pa) and molal humidity Hm=pa/p=pa, Hm= H*Ma/Mb=0.1.

4. If the absolute humidity is 0.03
The mass of moisture free air is 75g
The mass of moisture is 25g
What is the molal humidity?
a) 0.08
b) 0.15
c) 0.09
d) 0.21
View Answer

Answer: c
Explanation: Combining the formula of absolute humidity H= Mpa/Mb(p-pa) and molal humidity Hm=pa/p=pa, Hm= H*Ma/Mb=0.09.

5. If the absolute humidity is 0.07
The mass of moisture free air is 48g
The mass of moisture is 16g
What is the molal humidity?
a) 0.08
b) 0.15
c) 0.09
d) 0.21
View Answer

Answer: d
Explanation: Combining the formula of absolute humidity H= Mpa/Mb(p-pa) and molal humidity Hm=pa/p=pa, Hm= H*Ma/Mb=0.21.
advertisement

6. If the absolute humidity is 0.075
The mass of moisture free air is 50g
The mass of moisture is 25g
What is the molal humidity?
a) 0.08
b) 0.15
c) 0.09
d) 0.21
View Answer

Answer: b
Explanation: Combining the formula of absolute humidity H= Mpa/Mb(p-pa) and molal humidity Hm=pa/p=pa, Hm= H*Ma/Mb=0.15.

7. If the absolute humidity is 0.04
The mass of moisture free air is 50g
The mass of moisture is 25g
What is the molal humidity?
a) 0.08
b) 0.15
c) 0.09
d) 0.21
View Answer

Answer: a
Explanation: Combining the formula of absolute humidity H= Mpa/Mb(p-pa) and molal humidity Hm=pa/p=pa, Hm= H*Ma/Mb=0.08.

8. If the absolute humidity is 0.03
The mass of moisture free air is 40g
The mass of moisture is 10g
What is the molal humidity?
a) 0.08
b) 0.15
c) 0.12
d) 0.21
View Answer

Answer: c
Explanation: Combining the formula of absolute humidity H= Mpa/Mb(p-pa) and molal humidity Hm=pa/p=pa, Hm= H*Ma/Mb=0.12.

9. If the absolute humidity is 0.08
The mass of moisture free air is 50g
The mass of moisture is 12.5g
What is the molal humidity?
a) 0.08
b) 0.02
c) 0.32
d) 0.76
View Answer

Answer: c
Explanation: Combining the formula of absolute humidity H= Mpa/Mb(p-pa) and molal humidity Hm=pa/p=pa, Hm= H*Ma/Mb=0.32.
advertisement

10. If the absolute humidity is 0.06
The mass of moisture free air is 50g
The mass of moisture is 25g
What is the molal humidity?
a) 0.33
b) 0.12
c) 0.14
d) 0.18
View Answer

Answer: b
Explanation: Combining the formula of absolute humidity H= Mpa/Mb(p-pa) and molal humidity Hm=pa/p=pa, Hm= H*Ma/Mb=0.12.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Separation Processes.

To practice all areas of Separation Processes, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn