Software Defined Radio Questions and Answers – Software Architecture Tradeoffs – 1

«
»

This set of Software Defined Radio Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Software Architecture Tradeoffs – 1”.

1. _____ is assembling a cohesive set of data and functions to define an object.
a) Message passing
b) Encapsulation
c) Polymorphism
d) Inheritance
View Answer

Answer: b
Explanation: The first step in the development of object oriented models is the identification of object classes. This is accomplished by encapsulation. Encapsulation is assembling a cohesive set of data and functions to define an object.
advertisement

2. _____ facilitates interconnection across physical boundaries of various devices.
a) Polymorphism
b) Message passing
c) Filtering
d) Modulation
View Answer

Answer: b
Explanation: Message passing permits conceptual integration of software components. It also facilitates interconnection across physical boundaries of various devices used for development such as FPGA.

3. Syntax and semantics of messages are compiled in a ______
a) data dictionary
b) data directory
c) method dictionary
d) method directory
View Answer

Answer: a
Explanation: Syntax and semantics of messages are compiled in a data dictionary. The proper format (syntax) and meaning (semantics) of messages are necessary for successful integration of software and hardware.
advertisement
advertisement

4. ____ enables the definition of reusable classes.
a) Polymorphism
b) Inheritance
c) Object
d) Overloading
View Answer

Answer: b
Explanation: Property inheritance allows the definition of reusable classes of software objects. This allows the synthesis of task-specific objects. FIR is an example for a generic software object and mark filter is an example for task-specific software object.

5. _____ is the ability of a software object to exhibit different behavioursin accordance to the current context.
a) Polymorphism
b) Inheritance
c) Object
d) Class
View Answer

Answer: a
Explanation: Polymorphism is the ability of a software object to exhibit different behaviours in accordance to the current context. Polymorphism adds a degree of independence to underlying data structure. It also eliminates duplicate code.
advertisement

6. Abstract external objects are called ____ in UML terminology.
a) actions
b) actors
c) actuators
d) actuation
View Answer

Answer: b
Explanation: The UML is a general purpose, modeling language intended to provide a standard way for defining the design of a system. Abstract external objects are called actors in UML terminology. Actors have properties and behavior that shape the system design.

7. ____ is an isochronous stream.
a) Control flow
b) Data flow
c) Signal flow
d) Control flow and data flow
View Answer

Answer: c
Explanation: Signal flow is an isochronous stream. Data flow contains near-real-time data packets. Control flow shifts control of processor towards software objects. The context diagram identifies all signal flows, data flows, and control flows with external entities.
advertisement

8. _____ must invoke an appropriate response from the software.
a) Object
b) Call
c) Event
d) Prompt
View Answer

Answer: c
Explanation: External event is a stimulus that invokes an appropriate response from the system. Each event might invoke more than one system response. A comprehensive collection of events is called an event-response list.

9. Techniques such as positive acknowledgement and timeouts must be employed to prevent ____ of critical event.
a) delay
b) continuous selection
c) retransmission
d) suspension
View Answer

Answer: d
Explanation: Interference generates false messages and masks legitimate messages. The permanent suspension of a falsely masked message can be prevented by techniques such as positive acknowledgement and timeout.
advertisement

10. A trace of the path created by stimulus-response event pair is called ____
a) procedure
b) sequence
c) tracer
d) thread
View Answer

Answer: d
Explanation: Each event might invoke more than one system response. A comprehensive collection of events is called an event-response list. A trace of the path created by stimulus-response event pair is called thread. For example, if caller and respondent are objects, then a trace would contain the caller, handset, MTSO, PTSN, and the respondent.

11. In UML terminology, the process of tracing is called ____
a) context diagram
b) context flow
c) use-case analysis
d) event flow
View Answer

Answer: c
Explanation: A trace of the path created by stimulus-response event pair is called thread. In UML terminology, the tracing of the interactions among external actors and the encapsulated system is called use case analysis.

12. _____ thread must be completed within a short window.
a) Isochronous
b) Near-real-time data packets
c) Non-critical
d) Use-case analysis
View Answer

Answer: a
Explanation: Signal flow is an isochronous stream. Isochronous thread must be completed within a short window. Isochronous threads tend to be classes with timing constraints especially in multiple inheritance object oriented environment.

13. Enterprise architectures should promote ____ paths among object representations.
a) evolution
b) progression
c) continuity
d) migration
View Answer

Answer: d
Explanation: Enterprise architecture promotes standard classes and facilitates reusable objects. Enterprise architectures should promote migration paths among object representations. Enterprise architecture is open for alternatives to prevent inappropriate suppression of software definition approach.

14. Setup and control is a message useful for object interfaces.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The proper format (syntax) and meaning (semantics) of messages are necessary for successful integration of software and hardware. Setup and control, state and state transition, information stream with specific timing constraint, timing and frequency standard information are examples of useful messages for object interfaces.

15. The degree of “reach” required is determined by the number of the software components.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: The degree of “reach” required is determined by the scope of the software components. If an object is locally defined, then team level agreement on data and behavior is sufficient. If it were to extend among multiple teams, agreement on a large scale is required.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Defined Radio.

To practice all areas of Software Defined Radio, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter