Cognitive Radio Questions and Answers – Architecture – Design Rules

«
»

This set of Cognitive Radio Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Architecture – Design Rules”.

1. Which among the following support video-acoustic combination of interfaces in cognitive radio?
a) Full-media correlation interfaces
b) Full-media difference interfaces
c) Cross-media correlation interfaces
d) Cross-media difference interfaces
View Answer

Answer: c
Explanation: The functional components operate together for effective operation of cognitive radio. The functional component “User SP” combines with itself for reducing operations provoked by irrelevant triggering actions. For example, video-acoustic combination help in eliminating voice commands when the person is not talking on video.
advertisement

2. Which among the following is accomplished by the combination of cognition and effector functions?
a) Control of user
b) Control of cognition components
c) Establish efferent path for control of effectors
d) Establish efferent path for cognition components
View Answer

Answer: c
Explanation: The combination of cognition and effector functions is used to establish the efferent path for the control of effectors. The information services deliver the relevant data to effectors. The cognition function then arranges the data, develops a path, and oversees the flow of information.

3. Which among the following methods may be used to estimate interference in cognitive radio?
a) Model the radio
b) Model the user behaviour
c) Model the channel
d) Model the propagation of signal
View Answer

Answer: d
Explanation:The cognition function replicate the propagation of radio signal with good quality to determine the level of interference expected towards other users of the spectrum. It may also be used to verify whether the interference level is within the specified limits imposed by the protocols pertaining to the location.
advertisement
advertisement

4. What may be determined by modelling the domain of applications in cognitive radio?
a) Determine parameters that support the application
b) Determine the number of applications that run simultaneously
c) Determine application that use same resources
d) Determine the priority of applications
View Answer

Answer: a
Explanation: The cognition functions model the domain of application to find out the parameters that offer the additional support needed for effectively running an application. Quality of service, data rate, and probability of link closure are examples of such parameters that influence wireless communication.

5. When does a cognitive radio give up control of application?
a) High traffic load
b) Long period without input from user
c) On receiving pre-emptive command from user
d) Bad weather conditions
View Answer

Answer: c
Explanation: The cognition function transfers the control of applications, interfaces, and radio resources on receiving pre-emptive command from the network or from the user. The control may be transferred to a network or a primary user depending on defined protocols.
advertisement

6. Which among the following tasks may be assigned software defined radio forum manager?
a) Assessment of propagation link
b) Assessment of input from user
c) Administration of computational resources
d) Administration of propagating signals
View Answer

Answer: c
Explanation: The cognition functions supervise the computational resources available in a platform. Certain SDR functions such software defined radio forum manager may be assigned the task of management of resources. The appropriate constraints of a resource must be considered before allocation.

7. What type of characteristic should be possessed by the topological model of the worldcreated by the cognitive radio?
a) Explicit and ambiguous
b) Explicit and axiomatic
c) Implicit and ambiguous
d) Implicit and axiomatic
View Answer

Answer: b
Explanation: The cognition functions define an explicit topological model of the world including the users, the radio environment, the connecting networks, and the internal structure of the radio. Time, space, frequency, and propagation of signal are clearly defined and the model is therefore axiomatic.
advertisement

8. Which among the following combination is responsible for the cognition cycle?
a) Environment – cognition
b) Effectors – SDR
c) SDR – SDR
d) Cognition – cognition
View Answer

Answer: d
Explanation: The cognition-cognition combination helps in the following operations namely orienting, planning, decision-making, and creating actions which form the cognition cycle. The user may control the elements of the radio through cognition sub system.

9. Which among the following functions control the environmental sensors?
a) Cognition function
b) Local effector function
c) User SP function
d) Perception function
View Answer

Answer: a
Explanation: The cognition functions control the environmental sensor. Data is sent from the cognition function to switch on/off the environmental sensors, constructing internal paths from the sensors and enabling control parameters.
advertisement

10. The allocation of computational resources must be in agreement with the requirements of user communication.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The cognition functions sets up and administers the radio resources which includes hardware resources, software personalities, and function. The allocation of computational resources to applications, interfaces, and functions must be in agreement with the requirements of user communication.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Cognitive Radio.

To practice all areas of Cognitive Radio, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter