Cognitive Radio Questions and Answers – Architecture – Plan and Decide Phase of Cognition Cycle

«
»

This set of Cognitive Radio Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Architecture – Plan and Decide Phase of Cognition Cycle”.

1. Which among the following stages has to be selected after the orient stage when detailed analysis has to be carried out to determine the course of action?
a) Observe
b) Plan
c) Decide
d) Act
View Answer

Answer: b
Explanation: In planning stage, the information collected and organised during the observe phase and the orient phase are used to generate an action plan. By choosing planning stage, the process is carried out in a deliberated and calculated manner.
advertisement

2. What among the following is not characteristic of a causal model?
a) Causal models make predictions about the behaviour of the system
b) Causal models assign truth value
c) Causal models do not include the effect of intervention
d) Causal models determine probabilistic dependence of variables
View Answer

Answer: c
Explanation: Causal models are mathematical models that describe the causal relationship present within a system or a group. The causal relationships are extracted using statistical data. In research-quality and industrial-level cognitive radio, planning tools include causal models.

3. Which among the following techniques are used for reasoning?
a) Plan calculus
b) Plan sequence
c) Plan series
d) Plan theory
View Answer

Answer: a
Explanation: Plan calculus applies reasoning over time, user identity, space, and context. It offers information such as when and where. It also provides the context, and reports internal requests. The context may involve location, action, state of existence, etc.
advertisement
advertisement

4. Which among the following function is used in the plan phase?
a) User sensory perception
b) Cognition function
c) Local effectors
d) System application
View Answer

Answer: c
Explanation: The set of actions selected by the plan phase are performed by local effector functions. Each action is mapped as a request by plan calculus. Plan calculus generates and compares plans and finds conflicts.

5. Which among the following is the building block of causal tool?
a) Graph theory
b) Probability
c) Logic
d) Variables
View Answer

Answer: d
Explanation: Variables are the building blocks of causal models. The values may represent the likelihood of occurrence of an event, a characteristic of an individual, the population of a system, or any quantitative value. Language, logic, probability, and graphs are tools used for developing causal models.
advertisement

6. What is the function of decide phase?
a) Generation of alternatives
b) Evaluation of alternatives
c) Establishment of priority
d) Selection among alternatives
View Answer

Answer: d
Explanation: The decide phase selects from a number of options generated by the planning phase. It is responsible for allocating computational and radio resources to support software in accordance to the activated plan.

7. Which among the following holds true for autonomous decision?
a) Correlation between present condition and reference condition is high
b) Correlation between present condition and reference condition is low
c) Covariance between present condition and reference condition is positive
d) Covariance between present condition and reference condition is negative
View Answer

Answer: a
Explanation: Autonomous decisions are taken when the correlation between present and reference condition is high. It is preferred when the radio has been operated previously in the same spatial-temporal context. Knowledge representation depends on the radio procedure components.
advertisement

8. What kind of decision relies on external confirmation?
a) Tactical decision
b) Independent decision
c) Predictable decision
d) Tentative decision
View Answer

Answer: d
Explanation: Tentative decisions are consulted with the user for confirmation before execution. This leads to better user experience in the future. In certain situations, the selected option is executed and the user interaction is recorded to resolve conflict.

9. The decision phase controls the timing of alerts in a radio.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Other than selecting a particular option from a set of plans, the decision phase chooses the timing to alert a user. It might alert immediately or put off the interruption according to the circumstances of the user (such as until after a meeting).
advertisement

10. Which among the following options should replace the block labelled ‘A’?
Find the new state from the given diagram
a) New state
b) Act state
c) Evaluate state
d) Manipulate state
View Answer

Answer: a
Explanation: New states are established when new models are introduced in addition to the existing internal structure. It influences observe phase and learn phase. New states are constantly included by integrating knowledge into RXML knowledge structures.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Cognitive Radio.

To practice all areas of Cognitive Radio, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter