Dairy Engineering Questions and Answers – Dairy Farm – 4

«
»

This set of Dairy Engineering test focuses on “Dairy Farm – 4”.

1. What role does fiber have in the calf starter ration?
a) digestion
b) metabolism
c) respiration
d) heat tolerance
View Answer

Answer: a
Explanation: Fiber is an important part of calf diet. It helps in digestion in the body.
advertisement

2. What is a sign that a heifer is coming into heat?
a) Attempt to go under leaves
b) Calm
c) Itchy
d) Attempts to mount other animals
View Answer

Answer: d
Explanation: Heifer when comes under heat shows certain symptoms. One of the most common symptoms is that they attempt to mount other animals.

3. What is the organ that produces cow’s milk called?
a) limb
b) rumen
c) calf
d) udder
View Answer

Answer: d
Explanation: Udder produces milk. It is one of the most important parts of cow’s body.

4. Oral reasons should not be longer than how many minutes?
a) 4
b) 2
c) 3
d) 5
View Answer

Answer: b
Explanation: Oral reasons should be maximum of 2 minutes. Anything longer than that can prove harmful.

5. At what age should a heifer have her first calf?
a) 12 months
b) 8 months
c) 24 months
d) 9 months
View Answer

Answer: c
Explanation: Heifer is expected to have its first calf at 2 years. Heifer is a cow.
advertisement

6. Urea should not be fed to a calf until it is how old?
a) 3-4 months
b) 2 months
c) 1 month
d) 10days
View Answer

Answer: a
Explanation: Urea is a diet supplement. It shouldn’t be provided to the calf until it is 3-4 months old.

7. How will a heifer act when she is in standing the heat?
a) still and permit other animals to mount her
b) agitated
c) rolling
d) lay down
View Answer

Answer: a
Explanation: Heifer shows certain distinct symptoms when exposed to heat. It usually stands still and permits other animals to mount her.

8. What is considered nature’s most perfect food?
a) butter
b) milk
c) yogurt
d) wheat
View Answer

Answer: b
Explanation: Milk is nature’s perfect food. It has all the essential nutrients needed by the human body for growth and development.

9. Name a defect when judging a class of dairy cows which is a disqualification?
a) Wetness
b) Black
c) Mastitis
d) Blindness
View Answer

Answer: d
Explanation: There are several defects on which the cow could be disqualified. In the options Blindness is the defect which leads to disqualification.
advertisement

10. How much should a Holstein or Brown Swiss heifer weigh at 2 years of age?
a) 200 pounds
b) 1000- 1100 pounds
c) 500 pounds
d) 600 pounds
View Answer

Answer: b
Explanation: Holstein and Brown Swiss should adhere to certain weight requirements according to their age. They should weigh around 1000-1100 pounds as they turn 2 years old.

11. Each protein is made up of several nitrogen compounds. What are they called?
a) urea
b) benzene
c) coal
d) amino acid
View Answer

Answer: d
Explanation: Amino acids are the building blocks of protein. They make up the protein structure.

12. How often do most heifers and cows come into heat?
a) every 18- 24 days
b) every 15 days
c) every 4 days
d) everyday
View Answer

Answer: a
Explanation: Heifers come to heat every 18-24 days. They tend to let other animals mount them during this time.

13. What is the average percent protein in cow’s milk?
a) 2.5%
b) 3.5%
c) 5%
d) 6%
View Answer

Answer: b
Explanation: Cow’s milk is rich in protein. It has around 3.5% of the protein in it.
advertisement

14. Name the body parts considered when evaluating dairy character?
a) legs
b) calf
c) udder
d) neck
View Answer

Answer: d
Explanation: There are several body parts which are taken into account when evaluating dairy character. In the options neck is one part.

15. What do the letters DHIA stand for?
a) Dairy Herd Improvement Association
b) Diet herd improvement Association
c) Diet herb improvement association
d) Dairy herb improvement Association
View Answer

Answer: a
Explanation: DHIA stands for Dairy Herd Improvement Association. It helps in grading and scoring a cow for improvement.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Dairy Engineering.

To practice all areas of Dairy Engineering for tests, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn