Dairy Engineering Questions and Answers – Regulations – 4

«
»

This set of Dairy Engineering Questions and Answers for Campus interviews focuses on “Regulations – 4”.

1. The national average milk production per cow in the U.S. is approximately _________ pounds per year.
a) 18,400
b) 19,500
c) 20,500
d) 22,600
View Answer

Answer: c
Explanation: NASS generates the report for national average milk production per cow in the US every year. It is approximately 20,500 pounds per year.
advertisement

2. Nearly ________% of the U.S. milk supply is used in the production of cheese.
a) 15
b) 30
c) 35
d) 40
View Answer

Answer: d
Explanation: Cheese is a product made of milk. Cheese requires 40% of the milk supply.

3. Fluid milk accounts for ______% of the U.S. milk supply.
a) 15
b) 20
c) 22
d) 25
View Answer

Answer: a
Explanation: Fluid milk dominates the dairy market. It accounts for 15% of Total dairy supply.

4. The top ten states in the U.S. now account for about ______% of the total milk supply.
a) 50
b) 60
c) 65
d) 75
View Answer

Answer: d
Explanation: In the USA top ten state accounts for almost 75% of the total milk supply. The rest is covered by other cities.

5. The leading state in total milk production is?
a) Wisconsin
b) Minnesota
c) California
d) New York
View Answer

Answer: c
Explanation: Milk production is high in several states. However, the highest among the all is California.
advertisement

6. Which fluid milk product accounted for the largest use of fluid milk production sales?
a) Flavored milk
b) Reduced/low-fat milk
c) Non-fat milk
d) Whole milk
View Answer

Answer: b
Explanation: Fluid milk accounts for several products. Reduced/Low fat milk is accounted for the largest use of fluid milk production sales.

7. Ice cream, including both hard and soft serves, represents _______% of the entire frozen dairy product market.
a) 20-22
b) 25-26
c) 28-30
d) 30-32
View Answer

Answer: b
Explanation: Ice cream can be categories into hard serve and soft serve. Both these categories together contribute about 25-26% of entire frozen dairy.

8. Which month during the year is the highest production month for ice cream?
a) March
b) September
c) June
d) August
View Answer

Answer: c
Explanation: Ice cream is consumed in all the season. It is a popular product in summer. The highest ice cream product is in the month of June.

9. California is the leading state in the production of ice cream, which state was second?
a) Texas
b) Indiana
c) Minnesota
d) Colorado
View Answer

Answer: b
Explanation: Milk production is high in several states. However, the highest among the all is California. The second highest production is in Indiana.
advertisement

10. Which of the following states listed is NOT in the top five for production of cheese?
a) Idaho
b) Wisconsin
c) Minnesota
d) New York
View Answer

Answer: d
Explanation: Top Five states for cheese production are Idaho, Wisconsin, Minnesota, California and Indiana.

11. The top five state in the production of cheese accounted for almost _______% of all U.S. cheese production.
a) 29
b) 42
c) 51
d) 69
View Answer

Answer: d
Explanation: Cheese has high consumption in the US market. Top 5 cheese producing states account for almost 69% of total cheese production.

12. The largest production of Italian cheese went to the production of _____________ cheese.
a) Cheddar
b) Brie
c) Mozzarella
d) Provolone
View Answer

Answer: c
Explanation: Mozzarella is a traditionally southern Italian dairy product made from Italian buffalo’s milk. It has the largest production among Italian cheese.

13. Which one of the following “selected dairy products” has the greatest production in the U.S.?
a) Non-fat dry milk
b) Butter
c) Yogurt
d) Evaporated milk
View Answer

Answer: c
Explanation: Among the options the largest production is reported to be of Yogurt. It is also consumed as a frozen dessert.
advertisement

14. The pound per capita of reduced and low-fat milk was _______ pounds/year.
a) 32
b) 45
c) 50
d) 85
View Answer

Answer: d
Explanation: Nowadays due to health concerns many people consider taking reduced or low fat milk. The pound per capita of this category of milk is about 85 pounds/year.

15. The largest increase per capita in all dairy products in 2009 was?
a) Cheese
b) Yogurt
c) Low-fat milk
d) Ice cream
View Answer

Answer: b
Explanation: Yogurt showed a tremendous increase per capita in all dairy products in 2009. It also has a high consumption rate.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Dairy Engineering.

To practice all areas of Dairy Engineering for Campus Interviews, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn