Dairy Engineering Questions and Answers – Cattle Health – 2

«
»

This set of Dairy Engineering Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Cattle Health – 2”.

1. What does NMPF stand for?
a) Northern Milk Producers Formulation
b) Never marry poor farmers
c) National Milk Producers Federation
d) National Milk Protein Foundation
View Answer

Answer: c
Explanation: NMPF (National Milk Producers Federation) is a national milk marketing cooperative in the United States. It is owned by and serves nearly 15,000 dairy farmer-members representing more than 9,000 dairy farms in 48 states.
advertisement

2. What does NFO stand for?
a) National Feed Organization
b) National Farmers Order
c) National Farmers Organization
d) National Flea Optimist
View Answer

Answer: c
Explanation: The National Farmers Organization (NFO) is a producer movement when it was founded in the United States in 1955. Notoriety came in 1967 when it organized milk farmers to engage in a holding action to improve the price of milk paid to producers.

3. Who is the current U.S. Secretary of Agriculture?
a) Ann Veneman
b) Mike Johanns
c) Dan Glickman
d) Buddy L. Winny
View Answer

Answer: b
Explanation: Mike Johanns Former Secretary of Agriculture www.usda.gov. Mike Johanns was sworn in as the 28th Secretary of the U.S. Department of Agriculture (USDA).

4. What is the BFP?
a) Basic Formula Preparation
b) Basic Formula Price
c) Barely Feasible Profit
d) Butter Fat Price
View Answer

Answer: b
Explanation: BFP is the Basic Formula Price. Federal milk marketing orders use the BFP as the mover for the price structure of regulated milk.

5. What percentage of whole milk is fat when compared on a dry matter basis?
a) About 10 percent
b) About 50 percent
c) About 25 percent
d) Exactly 100 percent
View Answer

Answer: c
Explanation: Whole milk can be divided into fat and dry matter. Fat is almost 25% of milk when compared on a dry matter basis.
advertisement

6. In a study of milk parlors conducted by researchers at the University of Florida, how did parallels perform when compared to herringbones?
a) They were twice as slow
b) Parallels out performed herringbones by nearly 8 percent
c) They performed the same
d) Herringbones out performed parallels by nearly 8 percent
View Answer

Answer: b
Explanation: There was a study conducted for milk parlor at the University of florida. The results concluded that parallels out performed herringbones by nearly 8 percent.

7. What is GATT?
a) General Alien Tariff and Trade
b) General Agricultural Tariffs and Trades
c) General Agreement on Trades and Tariffs
d) General Agreement on Tariffs and Trade
View Answer

Answer: d
Explanation: General Agreement on Tariffs and Trade (GATT) was a legal agreement between many countries, whose overall purpose was to promote international trade by reducing or eliminating trade barriers such as tariffs or quotas.

8. What does NFDM stand for?
a) Nonfat Dry Milk
b) No Fun Dairy Mandate
c) Nonfat Dairy Milk
d) National Forum of Dairy Milkers
View Answer

Answer: a
Explanation: Nonfat dry milk and skimmed milk powder are very similar but are defined by two different sets of regulations and authorities. Both contain 5% or less moisture (by weight) and 1.5% or less milkfat (by weight). The difference is that skimmed milk powder has a minimum milk protein content of 34%, whereas nonfat dry milk has no standardized protein level.

9. What is CCC?
a) Caring Cats Corporation
b) Commodity Credit Corporation
c) Cow Chemistry Center
d) Crazy Cow Corporation
View Answer

Answer: b
Explanation: The Commodity Credit Corporation (CCC) is a Government-owned and operated entity that was created to stabilize, support, and protect farm income and prices. CCC also helps maintain balanced and adequate supplies of agricultural commodities and aids in their orderly distribution.
advertisement

10. What is the USDEC?
a) United States Dairy Export Corporation
b) United States Dairy Export Center
c) United States Dairy Export Company
d) United States Dairy Export Council
View Answer

Answer: d
Explanation: The U.S. Dairy Export Council (USDEC) is an organization which is non-profit, independent and that represents the global trade interests of U.S. dairy producers, proprietary processors and cooperatives, ingredient suppliers and export traders. Dairy Management Inc. founded USDEC in 1995 and, through the dairy check off program, is the organization’s primary funder.

11. When using a body condition scoring system of 1 to 5, what does a score of 5 represent?
a) Extremely thin
b) Average body condition
c) Extremely fat
d) Below average body condition
View Answer

Answer: c
Explanation: This system concentrates its accuracy toward the mid-range scores (2.50 to 4.00), which includes most cows. This mid-range is the most critical for making management decisions. Scores of 1.00 denote a very thin cow, while 5.00 indicates an excessively fat cow.

12. What is FAS?
a) Finland Agriculture Service
b) Final Agriculture Service
c) Foreign Agricultural Service
d) Food and Agriculture Society
View Answer

Answer: c
Explanation: The Foreign Agricultural Service (FAS) is the foreign affairs agency with primary responsibility for the United States Department of Agriculture’s (USDA) overseas programs—market development, international trade agreements and negotiations, and the collection of statistics and market information.

13. What are ways to avoid milk fever in cows?
a) Feed low-potassium hay and/or silage to dry cows
b) Adding anionic salts to the dry cow ration
c) Fasting dry cows two weeks before calving
d) Both Feed low-potassium hay and/or silage to dry cows and Adding anionic salts to the dry cow ration
View Answer

Answer: d
Explanation: Management of the diet can be a valuable aid preventing milk fever. Cows should be kept on a low calcium diet while they are lactating (dry). Both Feed low-potassium hay and/or silage to dry cows and Adding anionic salts to the dry cow ration can help in the prevention of cow fever.
advertisement

14. What should the pH of a close up Holstein’s urine be?
a) Between 1.0 and 2.0
b) Between 2.0 and 3.0
c) Between 6.0 and 6.5
d) Between 12.0 and 13.0
View Answer

Answer: c
Explanation: For Holstein lactating cow urine pHs within a range of 6 to 6.5 should be recorded.

15. When feeding close-up cows a calcium deficient diet, which gland experience stimulation?
a) Pituitary
b) Parathyroid gland
c) Hypothalamus
d) Mammary gland
View Answer

Answer: b
Explanation: Milk fever, postparturient hypocalcemia, or parturient paresis is a disease, primarily in dairy cattle, but also seen in beef cattle, characterized by reduced blood calcium levels.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Dairy Engineering.

To practice all areas of Dairy Engineering, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn