Dairy Engineering Questions and Answers – Cattle Health – 1

«
»

This set of Dairy Engineering Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Cattle Health – 1”.

1. Farm marketing cooperatives have been in existence since the early?
a) 1800’s
b) 1900’s
c) 1700’s
d) 1920’s
View Answer

Answer: a
Explanation: An agricultural cooperative, also known as a farmers’ co-op, is a cooperative where farmers pool their resources in certain areas of activity. They have been into existence since 1800.
advertisement

2. Federal Milk Marketing Orders affect prices consumers pay for fresh milk in grocery stores by?
a) Adjusting them according to demand
b) Adjusting them according to supply
c) Leaving them to be determined in the marketplace
d) Setting them only once yearly
View Answer

Answer: c
Explanation: Federal Milk Marketing Orders (FMMOs) establish certain provisions under which dairy processors purchase fresh milk from dairy farmers supplying a marketing area. These orders leave the price determination to market hence affect effect prices consumer pay for fresh milk.

3. What percent of exported U.S. dairy products are sold without a subsidy?
a) 0 %
b) 50 %
c) 80 %
d) 95 %
View Answer

Answer: d
Explanation: US dairy products are exported in large quantities. These exported products, about 5% have subsidy whereas the rest are exported without any subsidy.

4. Dairy farmers receive what percent of the sale of a half-gallon of milk?
a) 46 %
b) 15 %
c) 26 %
d) 96 %
View Answer

Answer: c
Explanation: Dairy farmers receive prices based on the sale. They receive 26% of the price of a sale of a half-gallon of milk.

5. Demand for dairy products is typically the lowest in?
a) Spring
b) Summer
c) Fall
d) Winter
View Answer

Answer: b
Explanation: Dairy products sales dips in winter whereas, it goes high in summer especially due to increased ice cream intake.
advertisement

6. What percent of today’s youth consume the recommended amount of dairy products?
a) 10%
b) 30%
c) 50%
d) 75%
View Answer

Answer: b
Explanation: Dairy products are recommended for body nutrition. Today’s youth just consumes 30% of the recommended intake of dairy products.

7. Milk that is used to make butter is classified as which class in Federal Orders?
a) Class I
b) Class II
c) Class III
d) Class IV
View Answer

Answer: d
Explanation: Milk is classified into 4 classes according to federal milk marketing orders. Out of these four classes class IV milk is utilized in the making of butter.

8. Milk prices on average are the lowest in?
a) Summer
b) Fall
c) Spring
d) Winter
View Answer

Answer: c
Explanation: Milk sales go down in winter. Yet the Milk prices average are recorded to be in spring.

9. The Federal Orders of today are based on the Agricultural Agreement Act of?
a) 1927
b) 1947
c) 1937
d) 1966
View Answer

Answer: c
Explanation: Marketing agreements may contain more diversified provisions, but are enforceable only against those handlers who enter into the agreement. The AMAA was a piece of New Deal era legislation implemented for price stability and essential marketing functions in response to economic pressure faced by small farmers in the 1920s.
advertisement

10. The practice that distributes payments for milk among the producers within a specific Federal Milk Marketing Order is called?
a) Pool pricing
b) Classified pricing
c) Support pricing
d) Differential pricing
View Answer

Answer: a
Explanation: A milk pool is a financial pooling system used by dairy farmers to ensure that all dairy producers receive similar per-gallon payments for their product at or above a legally regulated minimum.

11. What piece of legislation made farmer cooperatives legal?
a) Sherman Act
b) Capper-Volstead Act
c) Farm Bill
d) Barkley Act
View Answer

Answer: b
Explanation: Capper–Volstead Act, the Co-operative Marketing Associations Act was adopted by the United States Congress on February 18, 1922. It gave “associations” of persons producing agricultural products certain exemptions from antitrust laws.

12. To be labeled made with organic ingredients a dairy product must contain _________ percent or more organic ingredients.
a) 100
b) 90
c) 80
d) 70
View Answer

Answer: d
Explanation: Processed products that contain at least 70 percent organic ingredients can use the phrase “made with organic ingredients” and list up to three of the organic ingredients or food groups on the principal display panel.

13. The reason that testing of milk is done in laboratories of the USDA Milk Market Orders is?
a) To assure safety of the supply
b) To provide an accurate accounting for amounts of milk solids sold in the order
c) To make sure food and drug law is followed
d) To provide data for the US Statistical Reporting Service
View Answer

Answer: b
Explanation: In order to provide an accurate accounting for amounts of milk solids sold in the order testing of milk is done in laboratories of the USDA Milk Market Orders.
advertisement

14. Milk traits, i.e. fat, protein, SNF, and etc), tend to have a heritability of about __________
a) Less than 10%
b) 20-30%
c) 40-50%
d) More than 50%
View Answer

Answer: b
Explanation: Milk traits are heritable from one generation to another. The heritability in milk traits accounts to be 20-30%.

15. Cows treated with BST typically show an increase of __________ in daily milk production.
a) 2%
b) 10%
c) 20%
d) 30%
View Answer

Answer: b
Explanation: Bovine somatotropin or bovine somatotrophin (abbreviated bST and BST), or bovine growth hormone (BGH), is a peptide hormone produced by cows’ pituitary glands. Like other hormones, it is produced in small quantities and is used in regulating metabolic processes. It increases milk production by about 10%.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Dairy Engineering.

To practice all areas of Dairy Engineering, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn