Dairy Engineering Questions and Answers – Diseases and Deficiency – 3

«
»

This set of Tough Dairy Engineering Questions and Answers focuses on “Diseases and Deficiency – 3”.

1. When discussing feed mixers, what is the range of manufacturers recommended mixing times?
a) 1-2 minutes
b) 3-6 minutes
c) 10-15 minutes
d) 7-9 minutes
View Answer

Answer: b
Explanation: 3-6 minutes is the minimum mixing time for (single-auger) vertical feed mixers. The feed is mixed into the acceptable mixing range (below 10%) until 3 minutes had elapsed.
advertisement

2. The letters FSIS stand for what?
a) Food Service and Inspection Safety
b) Free State Inspection Service
c) Food Sanitation and Inquiry Service
d) Food Safety and Inspection Service
View Answer

Answer: d
Explanation: The Food Safety and Inspection Service (FSIS), an agency of the United States Department of Agriculture (USDA), is the public health regulatory agency responsible for ensuring that United States commercial supply of meat, poultry, and egg products is safe, wholesome, and correctly labeled and packaged.

3. What do the letters FARAD stand for?
a) Food Animal Resistance Activity Database
b) Food Animal Residue Avoidance Data
c) Food Animal Resistance Activity Data
d) Food Animal Residue Avoidance Databank
View Answer

Answer: d
Explanation: The Food Animal Residue Avoidance Databank (FARAD) is part of the Food Animal Residue Avoidance & Depletion Program, which has served the veterinary profession for more than 35 years.

4. What bacterium causes cattle tuberculosis (TB)?
a) Mycobacterium canine
b) Mycobacterium ovius
c) Mycobacterium avious
d) Mycobacterium bovis
View Answer

Answer: d
Explanation: Bovine tuberculosis (TB) is a chronic disease of animals caused by bacteria called Mycobacterium bovis, (M.bovis) which is closely related to the bacteria that cause human and avian tuberculosis.
advertisement

5. Oxytocin causes what to happen in a dairy cow?
a) Milk letdown
b) Uterine contractions
c) Milk letdown and urine contraction
d) Pregnancy
View Answer

Answer: c
Explanation: Release of the hormone oxytocin from the cow’s pituitary gland in the brain into the bloodstream, where it travels to the udder and causes several important processes to occur. Processes include milk letdown and urine contraction.

6. How frequently should an average cow freshen?
a) Once every 24 months
b) Once every 12 months
c) Once every 20 months
d) Only once in her lifetime
View Answer

Answer: b
Explanation: Under perfect conditions, the cow has a calf every year. When the cow freshens for the first time and becomes part of the milking herd.

7. What do the letters NRC stand for?
a) National Research Company
b) National Research Council
c) National Research Chapter
d) National Rehabilitation Center
View Answer

Answer: b
Explanation: The National Research Council (NRC) is the Government’s premier research organization supporting industrial innovation, the advancement of knowledge and technology development, and fulfilling government mandates.
advertisement

8. When discussing nutrition, what does NPN stand for?
a) Nonprotein nitrogen
b) Normal protein necessities
c) Natural protein nitrogen
d) No protein in nitrogen
View Answer

Answer: a
Explanation: Non-protein nitrogen (or NPN) is a term used in animal nutrition to refer collectively to components such as urea, biuret, and ammonia, which are not proteins but can be converted into proteins by microbes in the ruminant stomach.

9. Corn silage, stored in upright, top-unloading silos, should be chopped at what percent moisture?
a) 72 to 75 percent moisture
b) 82 to 85 percent moisture
c) 92 to 95 percent moisture
d) 62 to 65 percent moisture
View Answer

Answer: d
Explanation: Cattle are easily changed from corn silage to a high-grain finishing ration. Corn silage is often used to furnish minimum roughage levels in high-grain finishing rations. Corn silage, stored in upright, top-unloading silos, should be chopped at 62 to 65 percent moisture.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Dairy Engineering.

advertisement

To practice Tough questions and answers on all areas of Dairy Engineering, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn