Embedded Systems Questions and Answers – Compilers

«
»

This set of Embedded Systems Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Compilers”.

1. Which of the following helps in reducing the energy consumption of the embedded system?
a) compilers
b) simulator
c) debugger
d) emulator
View Answer

Answer: a
Explanation: The compilers can reduce the energy consumption of the embedded system and the compilers performing the energy optimizations are available.
advertisement

2. Which of the following help to meet and prove real-time constraints?
a) simulator
b) debugger
c) emulator
d) compiler
View Answer

Answer: d
Explanation: There are several reasons for designing the optimization and compilers and one such is that it could help to meet and prove the real-time constraints.

3. Which of the following is an important ingredient of all power optimization?
a) energy model
b) power model
c) watt model
d) power compiler
View Answer

Answer: b
Explanation: Saving energy can be done at any stage of the embedded system development. The high-level optimization techniques can reduce power consumption and similarly compiler optimization also can reduce the power consumption and the most important thing in power optimization are the power model.

4. Who proposed the first power model?
a) Jacome
b) Russell
c) Tiwari
d) Russell and Jacome
View Answer

Answer: c
Explanation: Tiwari proposed the first power model in the year 1974. The model includes the so-called bases and the inter-instruction instructions. Base costs of the instruction correspond to the energy consumed per instruction execution when an infinite sequence of that instruction is executed. Inter instruction costs model the additional energy consumed by the processor if instructions change.

5. Who proposed the third power model?
a) Tiwari
b) Russell
c) Jacome
d) Russell and Jacome
View Answer

Answer: d
Explanation: The third model was proposed by Russell and Jacome in the year 1998.
advertisement

6. Which compiler is based on the precise measurements of two fixed configurations?
a) first power model
b) second power model
c) third power model
d) fourth power model
View Answer

Answer: c
Explanation: The third model was proposed by Russell and Jacome in the year 1998 and is based on the precise measurements of the two fixed configurations.

7. What does SPM stand for?
a) scratch pad memories
b) sensor parity machine
c) scratch pad machine
d) sensor parity memories
View Answer

Answer: a
Explanation: The smaller memories provide faster access and consume less energy per access and SPM or scratch pad memories is a kind of small memory which access fastly and consume less energy per access and it can be exploited by the compiler.

8. Which model is based on precise measurements using real hardware?
a) encc energy-aware compiler
b) first power model
c) third power model
d) second power model
View Answer

Answer: a
Explanation: The encc-energy aware compiler uses the energy model by Steinke et al. it is based on the precise measurements of the real hardware. The power consumption of the memory, as well as the processor, is included in this model.

9. What is the solution to the knapsack problem?
a) many-to-many mapping
b) one-to-many mapping
c) many-to-one mapping
d) one-to-one mapping
View Answer

Answer: d
Explanation: The knapsack problem is associated with the size constraints, that is the size of the scratch pad memories. This problem can be solved by one-to-one mapping which was presented in an integer programming model by Steinke et al.
advertisement

10. How can one compute the power consumption of the cache?
a) Lee power model
b) First power model
c) Third power model
d) CACTI
View Answer

Answer: d
Explanation: The CACTI can compute the power consumption of the cache which is proposed by Wilton and Jouppi in the year 1996.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Embedded System.

To practice all areas of Embedded System, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn