Embedded Systems Questions and Answers – Hardware or Software Partitioning

«
»

This set of Embedded Systems Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Hardware or Software Partitioning”.

1. What does COOL stand for?
a) coprocessor tool
b) codesign tool
c) code tool
d) code control
View Answer

Answer: b
Explanation: The COOL is the codesign tool which is one of the optimisation technique for partitioning the software and the hardware.
advertisement

2. How many inputs part does COOL have?
a) 2
b) 4
c) 5
d) 3
View Answer

Answer: d
Explanation: The codesign tool consists of three input parts. These are target technology, design constraints and the behaviour and each input follows different functions. The target technology comprises the information about the different hardware platform components available within the system, design constraints are the second part of the input which contains the design constraints, and the behaviour part is the third input which describes the required overall behaviour.

3. Which part of the COOL input comprises information about the available hardware platform components?
a) target technology
b) design constraints
c) both behaviour and design constraints
d) behaviour
View Answer

Answer: a
Explanation: The codesign tool consists of three input parts which are described as target technology, design constraints and the behavior. Each input does different functions. The target technology comprises information about the different hardware platform components available within the system.
advertisement
advertisement

4. What does the second part of the COOL input comprise?
a) behaviour and target technology
b) design constraints
c) behaviour
d) target technology
View Answer

Answer: b
Explanation: The second part of the COOL input comprises of the design constraints such as the latency, maximum memory size, required throughput or maximum area for application-specific hardware.

5. What does the third part of the COOL input comprise?
a) design constraints and target technology
b) design constraints
c) behaviour
d) target technology
View Answer

Answer: c
Explanation: The codesign tool consists of three input parts and the third part of the COOL input describes the overall behaviour of the system. The hierarchical task graphs are used for this.
advertisement

6. How many edges does the COOL use?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: b
Explanation: The codesign tool has 2 edges. These are timing edges and the communication edges. The timing edge provides the timing constraints whereas the communication edge contains the information about the amount of information to be exchanged.

7. Which edge provides the timing constraints?
a) timing edge
b) communication edge
c) timing edge and communication edge
d) special edge
View Answer

Answer: a
Explanation: The codesign tool has 2 edges. They are timing edges and the communication edges. The timing edge provides the timing constraints.
advertisement

8. Which edge of the COOL contains information about the amount of information to be exchanged?
a) regular edge
b) timing edge
c) communication edge
d) special edge
View Answer

Answer: c
Explanation: The codesign tool has 2 edges and these are timing edges and the communication edges. The communication edge contains information about the amount of information to be exchanged.

9. What does Index set KH denotes?
a) processor
b) hardware components
c) task graph nodes
d) task graph node type
View Answer

Answer: b
Explanation: There is a certain index set which is used in the IP or the integer programming model. The KH denotes the hardware component types.
advertisement

10. What does Index set L denotes?
a) processor
b) task graph node
c) task graph node type
d) hardware components
View Answer

Answer: c
Explanation: The index set is used in the IP or the integer programming model. The Index set KP denotes the processor, I denote the task graph nodes and the L denotes the task graph node type.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Embedded System.

To practice all areas of Embedded System, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.