C Programming Questions and Answers – Pointers and Function Arguments – 2

«
»

This set of C Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Pointers and Function Arguments – 2”.

Pre-requisite for C Pointers and Function Arguments MCQ set: Video Tutorial on C Pointers.

advertisement

1. Which of the following can never be sent by call-by-value?
a) Variable
b) Array
c) Structures
d) Both Array and Structures
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

2. Which type of variables can have the same name in a different function?
a) Global variables
b) Static variables
c) Function arguments
d) Both static variables and Function arguments
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement
advertisement

3. Arguments that take input by user before running a program are called?
a) Main function arguments
b) Main arguments
c) Command-Line arguments
d) Parameterized arguments
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

4. What is the maximum number of arguments that can be passed in a single function?
a) 127
b) 253
c) 361
d) No limits in number of arguments
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

5. What will be the output of the following C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     void m(int *p, int *q)
  3.     {
  4.         int temp = *p; *p = *q; *q = temp;
  5.     }
  6.     void main()
  7.     {
  8.         int a = 6, b = 5;
  9.         m(&a, &b);
  10.         printf("%d %d\n", a, b);
  11.     }

a) 5 6
b) 6 5
c) 5 5
d) 6 6
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

6. What will be the output of the following C code?

advertisement
  1.     #include <stdio.h>
  2.     void m(int *p)
  3.     {
  4.         int i = 0;
  5.         for(i = 0;i < 5; i++)
  6.         printf("%d\t", p[i]);
  7.     }
  8.     void main()
  9.     {
  10.         int a[5] = {6, 5, 3};
  11.         m(&a);
  12.     }

a) 0 0 0 0 0
b) 6 5 3 0 0
c) Run time error
d) 6 5 3 junk junk
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

7. What will be the output of the following C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     void m(int p, int q)
  3.     {
  4.         int temp = p;
  5.         p = q;
  6.         q = temp;
  7.     }
  8.     void main()
  9.     {
  10.         int a = 6, b = 5;
  11.         m(a, b);
  12.         printf("%d %d\n", a, b);
  13.     }

a) 5 6
b) 5 5
c) 6 5
d) 6 6
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

8. What will be the output of the following C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     void m(int p, int q)
  3.     {
  4.         printf("%d %d\n", p, q);
  5.     }
  6.     void main()
  7.     {
  8.         int a = 6, b = 5;
  9.         m(a);
  10.     }

a) 6
b) 6 5
c) 6 junk value
d) Compile time error
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

9. What will be the output of the following C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     void m(int p)
  3.     {
  4.         printf("%d\n", p);
  5.     }
  6.     void main()
  7.     {
  8.         int a = 6, b = 5;
  9.         m(a, b);
  10.         printf("%d %d\n", a, b);
  11.     }

a) 6
b) 6 5
c) 6 junk value
d) Compile time error
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – C Programming Language.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement

Leave a Comment

Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter

Check his free tutorial videos on Advanced C Programming. Join his Sanfoundry-Classes telegram channel for all videos and queries on Programming, Data-Structures, Kernel, Personality development and Mentoring.