C Programming Questions and Answers – Precedence and Order of Evaluation – 2

«
»
Sanfoundry’s 1000+ Interview Questions & Answers on C helps anyone preparing for VMware and other companies C interviews. One should practice these 1000+ interview questions and answers continuously for 2-3 months to clear VMware interviews on C Programming language.

Here is a listing of online C test questions on “Precedence and Order of Evaluation” along with answers, explanations and/or solutions:

1. What will be the output of the following C code?

advertisement
  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int x = 2, y = 2;
  5.         float f = y + x /= x / y;
  6.         printf("%d %f\n", x, f);
  7.         return 0;
  8.     }

a) 2 4.000000
b) Compile time error
c) 2 3.500000
d) Undefined behaviour
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

2. What will be the output of the following C code?

advertisement
advertisement
  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int x = 1, y = 2;
  5.         if (x && y == 1)
  6.             printf("true\n");
  7.         else
  8.             printf("false\n");
  9.     }

a) true
b) false
c) compile time error
d) undefined behaviour
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

3. What will be the output of the following C code?

advertisement
  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int x = 1, y = 2;
  5.         int z = x & y == 2;
  6.         printf("%d\n", z);
  7.     }

a) 0
b) 1
c) Compile time error
d) Undefined behaviour
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

4. What will be the output of the following C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int x = 3, y = 2;
  5.         int z = x /= y %= 2;
  6.         printf("%d\n", z);
  7.     }

a) 1
b) Compile time error
c) Floating point exception
d) Segmentation fault
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

5. What will be the output of the following C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int x = 3, y = 2;
  5.         int z = x << 1 > 5;
  6.         printf("%d\n", z);
  7.     }

a) 1
b) 0
c) 3
d) Compile time error
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

6. What will be the output of the following C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int x = 3; //, y = 2;
  5.         const int *p = &x;
  6.         *p++;
  7.         printf("%d\n", *p);
  8.     }

a) Increment of read-only location compile error
b) 4
c) Some garbage value
d) Undefined behaviour
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

7. What will be the output of the following C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int x = 2, y = 2;
  5.         int z = x ^ y & 1;
  6.         printf("%d\n", z);
  7.     }

a) 1
b) 2
c) 0
d) 1 or 2
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

8. What will be the output of the following C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int x = 2, y = 0;
  5.         int z = x && y = 1;
  6.         printf("%d\n", z);
  7.     }

a) 0
b) 1
c) Compile time error
d) 2
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

9. What will be the output of the following C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int x = 0, y = 2;
  5.         if (!x && y)
  6.             printf("true\n");
  7.         else
  8.             printf("false\n");
  9.     }

a) True
b) False
c) Compile time error
d) Undefined behaviour
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

10. What will be the output of the following C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int x = 0, y = 2;
  5.         int z = ~x & y;
  6.         printf("%d\n", z);
  7.     }

a) -1
b) 2
c) 0
d) Compile time error
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – C Programming Language.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement

Leave a Comment

Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter