Neural Network Questions and Answers – Recall

«
»

This set of Neural Networks Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Recall″.

1. Lyapunov function is vector in nature?
a) yes
b) no
View Answer

Answer: b
Explanation: Lyapunov function is scalar in nature.

2. What’s the role of lyaopunov fuction?
a) to determine stability
b) to determine convergence
c) both stability & convergence
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: lyapunov is an energy function.

3. Did existence of lyapunov function is necessary for stability?
a) yes
b) no
View Answer

Answer: b
Explanation: It is sufficient but not necessary condition.
Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

4. V(x) is said to be lyapunov function if?
a) v(x) >=0
b) v(x) <=0
c) v(x) =0
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: It is the condition for existence for lyapunov function.

5. What does cohen grossberg theorem?
a) shows the stability of fixed weight autoassociative networks
b) shows the stability of adaptive autoaassociative networks
c) shows the stability of adaptive heteroassociative networks
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Cohen grossberg theorem shows the stability of fixed weight autoassociative networks.

6. What does cohen grossberg kosko theorem?
a) shows the stability of fixed weight autoassociative networks
b) shows the stability of adaptive autoaassociative networks
c) shows the stability of adaptive heteroassociative networks
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Cohen grossberg kosko shows the stability of adaptive autoaassociative networks.

7. What does 3rd theorem that describe the stability of a set of nonlinear dynamical systems?
a) shows the stability of fixed weight autoassociative networks
b) shows the stability of adaptive autoaassociative networks
c) shows the stability of adaptive heteroassociative networks
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: 3rd theorem of nonlinear dynamical systems, shows the stability of adaptive heteroassociative networks.
advertisement

8. What happens during recall in neural networks?
a) weight changes are suppressed
b) input to the network determines the output activation
c) both process has to happen
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Follows from basic definition of Recall in a network.

9. Can a neural network learn & recall at the same time?
a) yes
b) no
View Answer

Answer: a
Explanation: It was later proved by kosko in 1988.
advertisement

10. In nearest neighbour case, the stored pattern closest to input pattern is recalled, where does it occurs?
a) feedback pattern classification
b) feedforward pattern classification
c) can be feedback or feedforward
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: It is a case of feedforward networks.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Neural Networks.

To practice all areas of Neural Networks, here is complete set on 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.