Neural Network Questions and Answers – Learning Basics – 2

«
»

This set of Neural Networks Inteview Questions and Answers for freshers focuses on “Learning Basics – 2”.

1. What is supervised learning?
a) weight adjustment based on deviation of desired output from actual output
b) weight adjustment based on desired output only
c) weight adjustment based on actual output only
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Supervised learning is based on weight adjustment based on deviation of desired output from actual output.

2. Supervised learning may be used for?
a) temporal learning
b) structural learning
c) both temporal & structural learning
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Supervised learning may be used for both temporal & structural learning.

3. What is structural learning?
a) concerned with capturing input-output relationship in patterns
b) concerned with capturing weight relationships
c) both weight & input-output relationships
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Structural learning deals with learning the overall structure of network in a macroscopic view.
Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

4. What is temporal learning?
a) concerned with capturing input-output relationship in patterns
b) concerned with capturing weight relationships
c) both weight & input-output relationships
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Temporal learning is concerned with capturing weight relationships.

5. What is unsupervised learning?
a) weight adjustment based on deviation of desired output from actual output
b) weight adjustment based on desired output only
c) weight adjustment based on local information available to weights
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Unsupervised learning is purely based on adjustment based on local information available to weights.

6. Learning methods can only be online?
a) yes
b) no
View Answer

Answer: b
Explanation: Learning can be offline too.

7. Online learning allows network to incrementally adjust weights continuously?
a) yes
b) no
View Answer

Answer: a
Explanation: Follows from basic definition of online learning.
advertisement

8. What is nature of input in activation dynamics?
a) static
b) dynamic
c) both static & dynamic
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Input is fixed throughout the dynamics.

9. Adjustments in activation is slower than that of synaptic weights?
a) yes
b) no
View Answer

Answer: b
Explanation: Adjustments in activation is faster than that of synaptic weights.
advertisement

10. what does the term wij(0) represents in synaptic dynamic model?
a) a prioi knowledge
b) just a constant
c) no strong significance
d) future adjustments
View Answer

Answer: a
Explanation: Refer to weight equation of synaptic dynamic model.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Neural Networks.

To practice all areas of Neural Networks for interviews, here is complete set on 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.