Neural Network Questions and Answers – Terminology

«
»

This set of Neural Networks Questions & Answers for campus interviews focuses on “Terminology”.

1. What is ART in neural networks?
a) automatic resonance theory
b) artificial resonance theory
c) adaptive resonance theory
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: It is full form of ART & is basic q&a.

2. What is an activation value?
a) weighted sum of inputs
b) threshold value
c) main input to neuron
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: It is definition of activation value & is basic q&a.

3. Positive sign of weight indicates?
a) excitatory input
b) inhibitory input
c) can be either excitatory or inhibitory as such
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Sign convention of neuron.
Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

4. Negative sign of weight indicates?
a) excitatory input
b) inhibitory input
c) excitatory output
d) inhibitory output
View Answer

Answer: b
Explanation: Sign convention of neuron.

5. The amount of output of one unit received by another unit depends on what?
a) output unit
b) input unit
c) activation value
d) weight
View Answer

Answer: d
Explanation: Activation is sum of wieghted sum of inputs, which gives desired output..hence output depends on weights.

6. The process of adjusting the weight is known as?
a) activation
b) synchronisation
c) learning
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Basic definition of learning in neural nets .

7. The procedure to incrementally update each of weights in neural is referred to as?
a) synchronisation
b) learning law
c) learning algorithm
d) both learning algorithm & law
View Answer

Answer: d
Explanation: Basic definition of learning law in neural.
advertisement

8. In what ways can output be determined from activation value?
a) deterministically
b) stochastically
c) both deterministically & stochastically
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: This is the most important trait of input processing & output determination in neural networks.

9. How can output be updated in neural network?
a) synchronously
b) asynchronously
c) both synchronously & asynchronously
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Output can be updated at same time or at different time in the networks.
advertisement

10. What is asynchronous update in neural netwks?
a) output units are updated sequentially
b) output units are updated in parallel fashion
c) can be either sequentially or in parallel fashion
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Output are updated at different time in the networks.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Neural Networks.

To practice all areas of Neural Networks for campus interviews, here is complete set on 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.