Neural Network Questions and Answers – Applications of Neural Networks – 2

«

This set of Neural Networks online test focuses on “Applications Of Neural Networks – 2”.

1. Can Invariances be build as static functions in the structure?
a) yes
b) no
View Answer

Answer: b
Explanation: Invariances have to be dynamically estimated from data.

2. What is the objective of associative memories?
a) to store patters
b) to recall patterns
c) to store association between patterns
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: The objective of associative memories is to store association between patterns for later recall of one of patterns given the other.

3. Is it possible to capture implicit reasoning process by patten classification network?
a) yes
b) maybe
c) no
d) cannot be determined
View Answer

Answer: a
Explanation: For example neural network for contract bridge game.
advertisement
advertisement

4. Are classification methods based on correlation matching using moment features useful for problems of handwritten characters?
a) yes
b) no
View Answer

Answer: b
Explanation: Because different parts of handwritten characters are deformed differently.

5. Associative memory, if used in feedback structure of hopfield type can function as?
a) data memory
b) cluster
c) content addressable memory
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Associative memory, if used in feedback structure of hopfield type can function as content addressable memory.

6. In feedforward network, the associations corresponding to input – output patterns are stored in?
a) activation state
b) output layer
c) hidden layer
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: In feedforward network, the associations corresponding to input – output patterns are stored in weights of the network.

7. Which is one of the application of associative memories?
a) direct pattern recall
b) voice signal recall
c) mapping of the signal
d) image pattern recall from noisy clues
View Answer

Answer: d
Explanation: The objective of associative memories is to store association between patterns for later recall of one of patterns given the other, so noisy versions of the same image can be recalled.
advertisement

8. How can optimization be applied in images?
a) by use of simulated annealing
b) by attaching a feedback network
c) by adding an additional hidden layer
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Optimization be applied in images by use of simulated annealing to formulate the problem as energy minimization problem.

9. In control applications, how many ways are there to control a plant?
a) 1
b) 2
c) 4
d) infinite
View Answer

Answer: b
Explanation: Open loop and feedback loop are the two ways.
advertisement

10. Neuro – Fuzzy systems can lead to more powerful neural network?
a) yes
b) no
c) may be
d) cannot be determined
View Answer

Answer: a
Explanation: If fuzzy logic is incorporated into conventional ANN models, more powerful systems can be created.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Neural Networks.

To practice all areas of Neural Networks for online test, here is complete set on 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.