Neural Network Questions and Answers – Stochastic Networks

«
»

This set of Neural Networks Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Stochastic Networks″.

1. p(s=1|x) = 1/(1+exp(-x/T))) ,where ‘s’ is the output given the activation ‘x’ is a?
a) hopfield network
b) sigma network
c) stochastic network
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: This is the basic equation of a stochastic network.

2. Does a stochastic network will evolve differently each time it is run?
a) yes
b) no
View Answer

Answer: a
Explanation: As trajectory of the state of the network becomes a sample function of a random process.

3. In case of deterministic update, what kind of equilibrium is reached?
a) static
b) dynamic
c) neutral
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: In case of deterministic update, static equilibrium is reached.
advertisement
advertisement

4. In case of stochastic update, can static equilibrium be reached?
a) yes
b) no
View Answer

Answer: b
Explanation: There will never be a static equilibrium in stochastic network.

5. In case of stochastic update, what kind of equilibrium is reached?
a) static
b) dynamic
c) neutral
d) equilibrium not possible
View Answer

Answer: b
Explanation: In case of stochastic update, dynamic equilibrium is reached.

6. Is it possible in stochastic network that average state of network doesn’t change with time?
a) yes
b) no
View Answer

Answer: a
Explanation: Dynamic equilibrium is possible in stochastic network.

7. What can be the possible reason for thermal equilibrium in stochastic networks?
a) probability distribution of states changes and compensates
b) probability distribution change with only update
c) probability distribution does not change with time
d) none of the mentionedstochastic network exhibits stable states
View Answer

Answer: c
Explanation: Probability distribution does not change with time is the only reason for thermal equilibrium in stochastic networks.
advertisement

8. Can networks with symmetric weight reach thermal equilibrium?
a) yes
b) no
View Answer

Answer: a
Explanation: Networks with symmetric weight reach thermal equilibrium at a given temperature.

9. When activation value is determined by using the average of fluctuations of outputs from other units, it is known as?
a) maximum field approximation
b) median field approximation
c) minimum field approximation
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: It is known as mean field approximation.
advertisement

10. Where does a stochastic network exhibits stable states ?
a) at any temperature
b) above critical temperature
c) at critical temperature
d) below critical temperature
View Answer

Answer: d
Explanation: Stochastic network exhibits stable states below critical temperature.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Neural Networks.

To practice all areas of Neural Networks, here is complete set on 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.