Neural Network Questions and Answers – Dynamics

«
»

This set of Neural Networks Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Dynamics″.

1. Weight state i.e set of weight values are determined by what kind of dynamics?
a) synaptic dynamics
b) neural level dynamics
c) can be either synaptic or neural dynamics
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Weights are best determined by synaptic dynamics, as it is one fastest & precise dynamics occurring.

2. Which is faster neural level dynamics or synaptic dynamics?
a) neural level
b) synaptic
c) both equal
d) insufficient information
View Answer

Answer: a
Explanation: Since neural level dyna,ics depends on input fluctuations & these take place at every milliseconds.

advertisement

3. During activation dynamics does weight changes?
a) yes
b) no
View Answer

Answer: b
Explanation: During activation dynamics, synaptic weights don’t change significantly & hence assumed to be constant.

4. Activation dynamics is referred as?
a) short term memory
b) long term memory
c) either short or long term
d) both short & long term
View Answer

Answer: a
Explanation: It depends on input pattern, & input changes from moment to moment, hence Short term memory.

5. Synaptic dynamics is referred as?
a) short term memory
b) long term memory
c) either short or long term
d) both short & long term
View Answer

Answer: b
Explanation: Synaptic dynamics don’t change for a given set of training inputs, hence long term memory.

6. What is classification?
a) deciding what features to use in a pattern recognition problem
b) deciding what class an input pattern belongs to
c) deciding what type of neural network to use
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Follows from basic definition of classification.

advertisement

7. What is generalization?
a) the ability of a pattern recognition system to approximate the desired output values for pattern vectors which are not in the test set.
b) the ability of a pattern recognition system to approximate the desired output values for pattern vectors which are not in the training set.
c) can be either way
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Follows from basic definition of generalization.

8. What are models in neural networks?
a) mathematical representation of our understanding
b) representation of biological neural networks
c) both way
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Model should be close to our biological neural systems, so that we can have high efficiency in machines too.

9. What kind of dynamics leads to learning laws?
a) synaptic
b) neural
c) activation
d) both synaptic & neural
View Answer

Answer: a
Explanation: Since weights are dependent on synaptic dynamics, hence learning laws.

10. Changing inputs affects what kind of dynamics directly?
a) synaptic
b) neural
c) activation
d) both synaptic & neural
View Answer

Answer: c
Explanation: Activation dynamics depends on input pattern, hence any change in input pattern will affect activation dynamics of neural networks.

advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Neural Networks.

To practice all areas of Neural Networks, here is complete set on 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!
advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn