MATLAB Questions and Answers – Integration – 2

«
»

This set of MATLAB Interview Questions and Answers for Experienced people focuses on “Integration – 2”.

1. How will we integrate a non-linear function, f, taken as an inline function?
a) int([f])
b) quad(‘f’)
c) quad([f])
d) quad(‘[f]’)
View Answer

Answer: d
Explanation: The function, f, will be taken as a string input. Hence, we cannot use the int command since it takes symbolic arguments while the class of our function is inline. Since the function is non-linear, we need to introduce it as a matrix to our quad() command. It takes string arguments so the correct answer should be quad(‘[]’).
advertisement

2. The correct way of using the quad command while integrating an inline non-linear function is ___________
a) quad(‘[]’)
b) quad([‘’])
c) quad([])
d) quad(‘’)
View Answer

Answer: a
Explanation: The inline function, being a non-linear function and saved as an inline class, will be given as a string argument to the quad() command. Due to its non-linear nature, it has to be placed like a matrix. quad(‘’) will only take the function but the function is non-linear so it will show an error. quad([‘’]) is wrong because the ‘’ should comprise the entire function, hence it should be outside []. quad([]) is syntactically wrong.

3. What is the class of the result of quad() command?
a) Long
b) Short
c) Double
d) Unsigned
View Answer

Answer: c
Explanation: The class of the result of quad command is double. This is an in-built command in MATLAB and it will give the answer in the format double.
advertisement
advertisement

4. What is the output of the following code?

s=23;p=90;z=p-s;int(x^-exp(-Inf),p,z)

a) -23
b) 67
c) 0
d) Error
View Answer

Answer: d
Explanation: We need to declare x as a symbolic variable before using it in the int() command. The input argument to the int() command should be symbolic. The answer would be -23 if we had declared symbolic before using the int() command.
advertisement

5. The int function returns a constant of integration for indefinite integration.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: The int function does not return a constant of integration after doing indefinite integration. It will only show the particular integral after integrating the input function.
advertisement

6. The answer for indefinite integration in MATLAB is __________
a) The only possible particular integral
b) One of the many possible integrals
c) 0
d) erroneous
View Answer

Answer: b
Explanation: Indefinite integrals can have many possible solutions. Only of the solution is provided by the int() function.

7. What is the output of the following code?

advertisement
int(int(x^2))

a) x^4/12
b) x^4/16
c) 0
d) Error
View Answer

Answer: d
Explanation: We have to give symbolic arguments to our int() command. Since we have not declared x as symbolic, the result of the int command will be an error. If the ‘x’ was declared as symbolic, the result would’ve been x^4/12.

8. We cannot perform problems regarding area under a curve in MATLAB.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: We can do problems pertaining to finding the area under a curve in MATLAB. This is because methods of definite and indefinite integration are present in the form of commands in MATLAB. This makes MATLAB so versatile.

9. What is the class of the result of quadl() command?
a) double
b) short
c) long
d) symbolic
View Answer

Answer: a
Explanation: The class of the result of quadl() command is double since it computes definite integrals only. We would get the result as symbolic if we compute indefinite integration using the int command.

10. To find the particular integral of a differential equation, we use the _____
a) int() command
b) quad() command
c) ODE solver
d) Depends on the differential equation
View Answer

Answer: d
Explanation: We can find the particular integral for the differential equation dydx=5x by using int(5*x). We would need an ODE solver when the differential equation is long and has multiple orders. Hence, it depends on the differential equation, how we want to select our command.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – MATLAB.

To practice all areas of MATLAB for Interviews, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter