IOT Questions and Answers – Publishing Data to the Cloud with Dweepy

«
»

This set of IOT MCQs focuses on “Publishing Data to the Cloud with Dweepy”.

1. Dweet.io is used for __________
a) Sharing data
b) Storage
c) Publishing data
d) Alerting devices
View Answer

Answer: c
Explanation: dweet.io is used to publish the data retrieved from the sensors and make it available to different computers and devices all over the world.
advertisement

2. What utility of dweet.io allows publishing data?
a) Data sharing
b) Publishing data
c) Storage
d) Alerting devices
View Answer

Answer: a
Explanation: The dweet.io data sharing utility allows us to easily publish data or messages and alerts from IoT devices and then use other devices to subscribe to this data.

3. dweet.io is similar as __________
a) GIUD
b) Insta
c) Web api
d) Twitter
View Answer

Answer: d
Explanation: dweet.io data sharing utility defines itself as something similar to twitter for social machines.

4. dweet.io provides __________ to send data from IoT devices.
a) JSON
b) HTTP
c) Web API
d) POST HTTP
View Answer

Answer: c
Explanation: The dweet.io data sharing utility provides we api that we can send data from our IoT device, known as thing in dweet.io documentation.

5. GUID full form is ___________
a) Global Unique Identifier
b) Global User Identifier
c) Gradual User Identifier
d) Gradual Unique Identifier
View Answer

Answer: a
Explanation: We have to choose a unique name for our thing. It is convenient to combine a string with a GUID(Global Unique Identifier).
advertisement

6. The processing of publishing data is called as __________
a) Yocto
b) Thing
c) Dweepy
d) Dweeting
View Answer

Answer: d
Explanation: Once we have chosen a unique for one thing, we can start publishing data, a process known as Dweeting.

7. Dweepy is a simple python client for dweet.io.
a) False
b) True
View Answer

Answer: b
Explanation: Dweepy is a simple python client for dweet.io that allows us to easily publish data to dweet.io with python.

8. Dictionary here define what?
a) Key-value pairs
b) JASON
c) dweet.io
d) Yocto
View Answer

Answer: a
Explanation: The dictionary defines the key value pairs that we want to send as JASON data to dweet.io for our thing. The keys may be the values what we want to know like, temperature, humidity etc.

9. The visual view displays what?
a) Pie graph
b) Bar graph
c) Line graph
d) Histograms
View Answer

Answer: c
Explanation: The visual view displays line graph of whatever we want the information that is getting from the sensors. Examples are temperature and humidity values.

10. ________ Command is used to retrieve the latest dweet made for our thing.
a) HTTP
b) HTTPie
c) cURL
d) RESTful API
View Answer

Answer: b
Explanation: HTTPie command in any computer or device to retrive the latest dweet made for our thing.
advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – IOT.

To practice MCQs on all areas of IOT, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn