IOT Questions and Answers – Communication with IOT Devices with Voice Commands

This set of IOT Questions and Answers focuses on “Communication with IOT Devices with Voice Commands”.

1. _____________ reduces the adoption and learning curve for the end user.
a) Intuitive
b) IoT
c) Commands
d) Devices
View Answer

Answer: a
Explanation: Intuitive reduces the adoption and learning curve for the end user while, at the same time, creates a unique bond between the product and its owner.

2. Most common application for voice control application are ___________
a) Home security
b) Family health monitoring
c) Home security and health monitoring
d) Business
View Answer

Answer: c
Explanation: The most common application for voice control technology will be home security, personal and family health monitoring, and family monitoring (whether remote or local).

3. _________ either built into smoke alarm and thermostat or in the form of small plug – in.
a) Microphones
b) Loudspeaker
c) Microphone and loudspeaker
d) Mic
View Answer

Answer: a
Explanation: Environmental microphones either built into smoke alarms and thermostat or in the form of small plug in modules such as an electric air freshener.
advertisement
advertisement

4. Voice recognition software and virtual assistant programs offer for ________ and _________
a) Communication
b) Communication and Entertainment
c) Entertainment
d) Communication and Software
View Answer

Answer: b
Explanation: Many big companies offer voice recognition software and virtual assistant programs for their communication and entertainment products that talk to users and respond to a list of commands.

5. Voice control doesn’t provide the level of __________
a) Amplitude control
b) Sound control
c) Voice control
d) Frequency control
View Answer

Answer: c
Explanation: Voice control doesn’t provide the level of voice control monitoring that analysts see as the wave of the near future.

6. The advanced security and smart system first monitor and then interacts with human.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The advanced security and smart system first monitor and then interacts with human users to fulfil their daily needs – turning on lights, adjusting thermostat, reporting intruders and identifying residents or employees based on certain biological signs.

7. How many types of voice communications are there in IoT environment?
a) 2 types
b) 4 types
c) 3 types
d) 5 types
View Answer

Answer: c
Explanation: There are 3 key types of voice communication in IoT environment:
1. Bi-directional voice communication
2. Mono-directional voice communication
3. Voice recognition.
advertisement

8. _________ is particularly appealing when the human’s hands or eye are otherwise occupied.
a) Voice recognition
b) Sound recognition
c) Amplitude recognition
d) Frequency recognition
View Answer

Answer: a
Explanation: Voice recognition is particularly appealing when the human’s hands or eye are otherwise occupied. For example, it may not only convenient but also a legal requirement to use verbal commands.

9. Voice telephony is an efficient means of __________ with machines that can listen.
a) Mono-directional voice communication
b) Bi-directional voice communication
c) Voice recognition
d) Both bi directional and mono directional
View Answer

Answer: b
Explanation: Voice telephony is an efficient means of Bi-directional voice communication with machine that can listen, and respond without the need for complex commands.
advertisement

10. ________ could potentially challenge the need of touch screen on many devices.
a) Voice recognition
b) Voice telephony
c) Voice Integration
d) Intuitive
View Answer

Answer: c
Explanation: Voice Integration could potentially challenge the need for a touch screen on many devices, as it reduces the cost for devices that will be dormant for majority of the time.

11. ________ Will reduces the cost of the devices.
a) Intuitive
b) Voice telephony
c) Voice recognition
d) Voice Integration
View Answer

Answer: d
Explanation: Voice Integration could potentially challenge the need for a touch screen on many devices, as it reduces the cost for devices that will be dormant for majority of the time.

12. How the voice is transferred to our phone?
a) Internet
b) Bluetooth
c) Sharing applications
d) Zigbee
View Answer

Answer: b
Explanation: In car, consumer electronics and entertainment devices are all using Bluetooth to transfer our words to our phone or a gateway, which connects to the cloud.

13. Is there any limit for connecting devices through voice.
a) False
b) True
View Answer

Answer: a
Explanation: There is no limit for voice controlled, IoT -connecting devices through voice.

14. Microphones usually have ___________
a) Amplitude filter
b) Noise filter
c) Round filter
d) Frequency filter
View Answer

Answer: c
Explanation: Microphones usually have a fuzzy covering or a round filter known in the industry as pop filter. They are designed to block out distortion from breath and wind.

15. _________ are well integrated antennas for long range communication.
a) BC241
b) BC154
c) BC144
d) BC118
View Answer

Answer: d
Explanation: BC118, BC127 and BC188 modules are well integrated antennas for long range communication.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – IOT.

To practice all areas of IOT, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

If you find a mistake in question / option / answer, kindly take a screenshot and email to [email protected]

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & discussions at Telegram SanfoundryClasses.