IOT Questions and Answers – Eclipse Software – 2

This set of IOT Interview Questions and Answers for freshers focuses on “Eclipse software – 2”.

1. MVS stands for ________
a) Microsoft Visual Studio
b) Memory Visual Studio
c) Microsoft Virtual Studio
d) Memory Virtual Studio
View Answer

Answer: a
Explanation: n the mid-1990, a number of powerful commercial development environments were available; Microsoft Visual Studio (MVS) was becoming a more general purpose tools platform.

2. IBM landscape contains ________ worlds.
a) 3
b) 2
c) 4
d) 5
View Answer

Answer: b
Explanation: This landscape actually contained two worlds: one centered on tools that enabled Microsoft’s direction on runtime execution support, the other focused on a more open industry approach centered on the java platform.

3. IBM Software Group began creating a development tool that eventually known as ________
a) Code Blocks
b) BlueJ
c) Android Studio
d) Eclipse
View Answer

Answer: d
Explanation: IBM Software Group began creating a development tool that eventually became known as Eclipse. They first built a new Java IDE with resources from Object Technology International labs, along with the broader platform to go with it.
advertisement
advertisement

4. Vibrant ecosystem of third parties would be critical for achieving broad adoption of an eclipse.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: “Vibrant ecosystem of third parties would be critical for achieving broad adoption of an eclipse.”, as stated by the Eclipse Foundation.

5. The consortium’s operating principles assured that open source community would control ________
a) Code
b) Consortium
c) Both code, consortium
d) Neither code nor consortium
View Answer

Answer: c
Explanation: The consortium’s operating principles assured that open source community would control the code and the commercial consortium. Here, The commercial consortium would drive “marketing” and commercial relations.
Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!

6. Tools that you develop can plug into the workbench using well defined hooks called ________
a) SDK
b) Extension Point
c) JDK
d) GNU
View Answer

Answer: b
Explanation: The eclipse platform uses the model of a common workbench to integrate the tools from the end user’s point of view. Tools that you develop can plug into the workbench using well defined hooks called Extension Point.

7. The eclipse platform defines pen architecture.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The eclipse platform defines pen architecture so that each plug-in development team can focus on their area of expertise.
advertisement

8. Repository experts build ________ and the usability experts build ________
a) Back end, End user
b) Front end and End user
c) Back user, Front user
d) Back end , Front end
View Answer

Answer: a
Explanation: Repository experts build back ends and the usability experts build end user tools. If the platform is designed well, significant new features and levels of integration can be added without impact to other tools.

9. The platform itself is built in layers of plug-ins.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The platform itself is built in layers of plug-ins, each one defining extension points of lower level plug-ins, and turn defining their own extension points for further customization.
advertisement

10. The ________ is responsible for defining a structure for plug-ins.
a) Editors
b) Standard Widget Toolkit
c) Runtime
d) JFace UI
View Answer

Answer: c
Explanation: The eclipse runtime defines the plug-ins on which all other plug-ins depends. The runtime is responsible for defining a structure for plug-ins and the implementation detail behind them.

11. The workbench UI is ________
a) Plug-in
b) IDE
c) GNU
d) Codebase
View Answer

Answer: a
Explanation: The workbench UI is contributed by one such plug-in. When you start up the workbench, you are not starting up a single Java program, You are activating a platform runtime.

12. The ________ is a cockpit for navigating all the functionality provided by plug-ins.
a) IDE
b) Workbench
c) GNU
d) Codebase
View Answer

Answer: b
Explanation: The workbench is a cockpit for navigating all the functionality provided by plug-ins. By using the workbench, we can navigate resources and we can view and edit the content and properties.

13. The workbench is just a frame.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The workbench is just a frame that can present various visual parts. These parts fall into two major categories:
Views
Editors.

14. ________ allow the user to edit something in the workbench.
a) View
b) Workbench
c) Codebase
d) Editor
View Answer

Answer: d
Explanation: Editors allow the users to edit something in the workbench. Editors are document-centrist, much like a file system editor.

15. ________ provide about some objects that the user is working with in the workbench.
a) Editor
b) View
c) Workbench
d) Codebase
View Answer

Answer: b
Explanation: View provide information about some object that the user is working with in the workbench. Views often change their content as the user selects different objects in the workbench.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – IOT.

To practice all areas of IOT, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

If you find a mistake in question / option / answer, kindly take a screenshot and email to [email protected]

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & discussions at Telegram SanfoundryClasses.