IOT Questions and Answers – CoAP Protocol

«
»

This set of IOT Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “CoAP Protocol”.

1. CoAP is specialized in ___________
a) Internet applications
b) Device applications
c) Wireless applications
d) Wired applications
View Answer

Answer: a
Explanation: Constrained Application Protocol (CoAP) is a specialized Internet Application Protocol for constrained devices, as defined in RFC 7228.
advertisement

2. CoAP is designed for use between devices on the same constrained network.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: CoAP is designed for use between devices on the same constrained network (e.g., low-power, lossy networks), between devices and general nodes on the internet, and between devices on different constrained networks both joined by an internet.

3. Which layer is CoAP?
a) Control layer
b) Transport layer
c) Service layer
d) Application layer
View Answer

Answer: c
Explanation: In intelligent network and cellular network, service layer is a conceptual layer within a network service provider architecture. CoAP is a service layer protocol that is intended for use in resource-constrained internet devices, such as wireless sensor network nodes.

4. CoAP provides which of the following requirements?
a) Multicast support and simplicity
b) Low overhead and multicast support
c) Simplicity and low overhead
d) Multicast support, Low over head, and simplicity
View Answer

Answer: d
Explanation: Multicast, low overhead, and simplicity are extremely important for Internet of Things (IoT) and Machine-to-Machine (M2M) devices, which tend to be deeply embedded and have much less memory and power supply than traditional internet devices have.

5. The core of the protocol is specified in _________
a) RFC 7254
b) RFC 7252
c) RFC 7452
d) RFC 7524
View Answer

Answer: b
Explanation: The core of the protocol is specified in RFC 7252, important extensions are in various of the standardization process.

6. Do CoAP has memory?
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The nodes have 8-bit microcontrollers with small amount of ROM and RAM, while constrained network such as IPv6 over Low-power Wireless Personal Area Network often high packet error rates and a typical throughput of 10s of kbit/s.
advertisement

7. CoAP does not provide any security.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: The Internet of Things cannot spread as long as it can be exploited by hackers willy-nilly. CoAP does not just pay lip service to security, it actually provides strong security. CoAP’s default choice of DTLS parameters is equivalent to 3072-bit RSA keys, yet still runs fine on the smallest nodes.

8. What is the RAM and ROM size in CoAP?
a) 100 KiB of RAM and 10 KiB of ROM
b) 10 KiB of RAM and 100 KiB of ROM
c) 10 KiB of RAM and 250 KiB of ROM
d) 250 KiB of RAM and 10 KiB of ROM
View Answer

Answer: b
Explanation: The Internet of Things will need billions of nodes, many of which will need to be inexpensive. CoAP has been designed to work on microcontrollers with as low as 10 KiB of RAM and 100 KiB of ROM (code space).

9. CoAP feels very much like HTTP.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: From a developer point of view, CoAP feels very much like HTTP. Obtaining a value from a sensor is not much different from obtaining a value from a Web API.

10. Which is an open standard?
a) HTTP
b) MQTT
c) XMPP
d) CoAP
View Answer

Answer: d
Explanation: IoT needs standard protocols. Two of the most promising for small devices are MQTT and CoAP. Both ate standard protocols.

11. Will CoAP connects to the internet.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: CoAP is one of the latest application layer protocol developed by IETF for smart devices to connect to the Internet.

12. HART stands for_________
a) Highway Addressable Remote Transducer
b) High Addressable Remote Transducer
c) High Application Remote Transducer
d) Highway Application Remote Transducer
View Answer

Answer: a
Explanation: IoT PHY/MAC Layers involve all the common wireless communication technology, such as IEEE 802.11 series, 802.15, HART.
advertisement

13. LTP stands for _________
a) Lean Transducer Protocol
b) Lean Transport Protocol
c) Layer Transport Protocol
d) Layer Transducer Protocol
View Answer

Answer: b
Explanation: IETF has developed several lightweight protocols e.g., CoAP, Embedded Binary HTTP, Lean Transport Protocol.

14. CoAP is a specialized _________ protocol.
a) Web Transfer
b) Power
c) Application
d) Resource
View Answer

Answer: a
Explanation: The CoAP is a specialized web transfer protocol for use with constrained nodes and constrained networks.

15. URI and content type support is which protocol feature?
a) Http
b) UDP
c) CoAP
d) SPI
View Answer

Answer: c
Explanation: CoAP needs to consider optimizing length of datagram and satisfying REST protocol to support URI. It also needs to provide dependable communication based on UDP protocol.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – IOT.

To practice all areas of IOT, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn